Vágólapra másolva!
Hormay Adrien nyerte meg az athéni női párbajtőr Világkupa-versenyt. A hazai szövetség tájékoztatása szerint ugyanezen a viadalon Révész Julianna nyolcadik lett, a kétszeres egyéni olimpiai bajnok Nagy Tímea pedig a legjobb 16-ig jutott.

A görög főváros adott otthont a férfi kardozók e hétvégi versengésének is. A 110 fős mezőnyben Nemcsik Zsolt az ötödik helyet szerezte meg, míg Decsi Tamás hatodikként, Lengyel Balázs pedig hetedikként fejezte be szereplését. Nemcsik idei produkciója rendkívül kiegyensúlyozott, mostanáig ugyanis öt versenyen került be a nyolcas döntőbe.

Ezüstérmet szerzett a magyar csapat a stockholmi férfi párbajtőr Grand Prix-viadalon. A Boczkó Gábor, Imre Géza, Fekete Attila, Kovács Iván összeállítású együttes számára - Kulcsár Győzőtől, a fegyvernem szövetségi kapitányától származó információ szerint - kicsit "döcögősen" indult a nap, a folytatás viszont jól sikerült. A magyarok a döntőben az olaszoktól kaptak ki.

Egyéniben egy nappal korábban Boczkó szerepelt a legjobban, de a nyolcas döntőbe már ő sem tudott bekerülni, mivel kikapott a későbbi győztes, világranglista-vezető francia Fabrice Jeannet-től. Fekete egy asszóját nyerte meg a 64-es táblán, Imre és Somfai Péter pedig az első mérkőzésén vereséget szenvedett.