Vágólapra másolva!
Serena Williams és Marija Sarapova jutott be a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női döntőjébe. Előbbi a cseh Vaidisovát, utóbbi a belga Clijsterst búcsúztatta kétszettes csatában.

Az amerikai játékos, aki jelenleg csupán a 81. a világranglistán a tizedikként rangsorolt cseh Nicole Vaidisovát verte meg az elődöntőben, ezzel harmadszor jutott be az Australian Open fináléjába. Az előző két alkalommal, 2003-ban és 2005-ben meg is nyerte a tornát. Ezúttal az első szettet rövidítésben hozta, a másodikban viszont lényegesen jobb volt ellenfelénél.

Az első helyen kiemelt orosz Sarapova a negyedikként rangsorolt Kim Clijstersen lépett túl, magabiztos produkcióval. Sikerével egyrészt először vívta ki a lehetőséget, hogy az ausztrál Grand Slam-tornán döntőt játsszon, másrészt pedig azzal a tudattal készülhet az utolsó mérkőzésre, hogy az orosz női játékosok közül elsőként jutott el ezen a tornán ilyen sokáig. Az elmúlt két évben egyformán az elődöntőben búcsúzott. Most csak a találkozó első felében kellett egy kicsit izgulnia, 3-4 után azonban ellenállhatatlan volt, és a hátra lévő időben csupán két játékot veszített.

Forrás: EPA

Clijsters utoljára szerepelt Melbourne-ben, mivel ígérete szerint az idény végén visszavonul. "Szomorú vagyok a búcsú miatt, mindig öröm volt Ausztráliába jönni. Sajnálom, hogy ma nem játszottam jobban. Azért még fogunk találkozni, a gyerekeimmel biztosan felbukkanok majd valamelyik strandon" - búcsúzott a közönségtől a 23 éves belga játékos.

A férfiaknál az első helyen kiemelt Roger Federer bejutott a fináléba, miután az elődöntőben magabiztos játékkal simán legyőzte a hatodik helyen rangsorolt Andy Roddickot.

Eredmények, női egyes, elődöntő:
Sarapova (orosz, 1.) - Clijsters (belga, 4.) 6:4, 6:2
S. Williams (amerikai) - Vaidisova (cseh, 10.) 7:6 (7-5), 6:4

férfi egyes, elődöntő:
Federer (svájci, 1.) - Roddick (amerikai, 6.) 6:4, 6:0, 6:2