Vágólapra másolva!
A Kovács Katalinnal alkotott világverő duójukra vonatkozó múlt heti döntés után a kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Janics Natasa immár nyugodtan készül a jövő évi feladatokra, s vele együtt klubja, a Démász-Szeged is nagy terveket sző az ötkarikás esztendőre.

"Nagyon elégedett vagyok a lefektetett szabályokkal és örülök, hogy végre lezárult a Kati és körülöttem zajló huzavona" - mondta Athén kétszeres aranyérmese. "Azóta az edzéseken is sokkal nyugodtabb vagyok és a lazítás is könnyebben megy."

A két klasszis nem csak a közös párosra, hanem külön-külön az 500 m egyesre is készül, a csapatba kerülésért rendezendő összecsapásuk várhatóan az olimpia előtti időszak egyik csúcspontja lesz.


Janics Natasa nyilatkozik

"Remélem, hogy mindketten nagyon jók leszünk egyesben, mert ez azt is jelenti majd, hogy a páros is nagyon jól megy" - mondta erről Janics.

A Démász-Szeged által rendezett sajtóbeszélgetés keretében Petrovics Kálmán igazgató elmondta: Janicson kívül még négy ötkarikás kerettag versenyzőjük van a kajakos Gyökös Lajos, Sík Márton és Csamangó Attila, valamint a kenus Vajda Attila személyében, és további négy sportolójuk küzd még azért, hogy valamelyik egység tagja lehessen Pekingben.

A kajakosok a hétfőn elhunyt Séra Miklós tanítványai voltak - emiatt gyászszalaggal az ingükön jelentek meg -, mostantól azonban már a Nagy László, Hűvös Viktor trénerduó felügyeli a felkészülésüket. Janicsot és Vajdát Vécsi Viktor edzi.


Vécsi Viktor, Janics Natasa edzője nyilatkozik

"Célunk, hogy legalább öt versenyzőnk legyen ott az olimpián, ahonnan 1-3 aranyéremmel térjenek haza" - fogalmazott a pekingi tervekkel kapcsolatban Petrovics, aki hangsúlyozta: az optimistának tűnő elvárásokat az elmúlt évek sikeres nemzetközi szereplésére alapozzák.

Janics K-1 és K-2 500 m-en, az idén Eb-t és vb-t is nyert Vajda C-1 500 és 1000 m-en, a három férfi kajakos pedig K-4 1000 m-en próbálja meg kivívni az ötkarikás szereplés jogát.