Vágólapra másolva!
A férfiaknál a címvédő Zwickl Dániel, a nőknél pedig az először diadalmaskodó Póta Georgina nyerte a Tisza-tó fővárosa kupáért kiírt asztalitenisz Top 12 bajnokságot Tiszafüreden.

A 2006-ban is győztes Zwickl válogatottbeli és klubtársát, a szintén BVSC-s Jakab Jánost verte a legjobb négy között, míg a másik ágról - a celldömölki csatából - Fazekas Péter került ki győztesen. A döntőben aztán Zwickl hét szettben kerekedett felül riválisán, s megérdemelten védte meg tavaly kiharcolt címét.

A nőknél a nagy esélyes Póta a csoportmérkőzéseket százszázalékos teljesítménnyel záró Pergel Szandra menetelését állította meg az elődöntőben, míg a korábban kétszer is Top 12-bajnok Molnár Zita a háromszoros győztes Fazekas Máriát győzte le magabiztosan. A finálé visszavágási lehetőséget kínált a Statisztika Európa-bajnok játékosának, ugyanis a csoportszakasz során éppen Molnártól szenvedte el egyetlen vereségét. A reváns sikerült is, 4-3-ra nyert Póta, aki ezzel pályafutása során először végzett az élen az országos bajnokság utáni legrangosabb hazai egyéni versenyen.

A férfi és a női győztes fejenként 120 ezer forinttal gazdagodott.