Vágólapra másolva!
Balzsay Károly, a német Universum magyar nagyközépsúlyú profi ökölvívója sérülés miatt nem léphet kötelek közé március 17-én, Stuttgartban. A monokli.com internetes szaklap információja szerint a magyar bokszoló kesztyűzés során szenvedett szemsérülést, amely miatt két hét pihenőre van szüksége.

Balzsay (15 mérkőzés/15 győzelem), aki valószínűleg júniusig nem mérkőzik, tízmenetes összecsapáson lépet volna szorítóba a stuttgarti gálán.

A torna főmérkőzésén a német Luan Krasniqi az amerikai Brian Minto ellen bokszol a WBO nehézsúlyú interkontinentális címéért, míg a WBA harmatsúlyú övéért az ukrán Vlagyimir Szidorenko a panamai Ricardo Cordoba ellen öklöz a Hanns-Martin-Schleyer-Halléban.

***

Előkerült az a három kubai ökölvívó, aki decemberben, Venezuelában hagyta ott a szigetország küldöttségét: az egyformán olimpiai bajnok öklözők egy német profi csapathoz szerződtek.

Az athéni játékokon 91 kg-ban aranyérmes Odlanier Solis - aki 2005-ben világbajnok is volt -, valamint az 51 illetve 48 kg-ban első Yuriorkis Gamboa és Yan Bhartelemy három évre kötelezte el magát az Arena nevű klubbal.

A három bokszoló egy nemzetközi tornáról tűnt el, és Kolumbia érintésével jutott Európába.

(MTI) / [origo]