Vágólapra másolva!
Kovács Katalin és Janics Natasa K-1 200 méteren és K-1 500 méteren egyaránt megmérkőzik egymással a Raab Karcher-kupáért kiírt hét végi kajak-kenu válogató versenyen Szegeden. Amióta Janics Natasát edzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin elküldte az általa felkészített csoporttól, finoman szólva is jelentős médiaérdeklődés kíséri a versenyzők idénykezdetét.

Tényszerűen hárman küzdenek egyetlen helyért a K-1 500 méteres olimpiai számban, de a harmadik ász, Benedek Dalma a válogatón még nem indul el. A Dunaferr kajakosa ugyanis tavalyi Európa- és világbajnoki címeivel e versenyszámban biztosította helyét a jövő heti MOL Világkupán. A második indulási jog lehet tehát Kovácsé vagy Janicsé - lehet.

A MOL Világkupán szűkül majd valóban két szereplősre a versengés, tudniillik a május 18. és 20. között megrendezett szegedi Vk-n dől el, ki indulhat az Európa-bajnokságon... Az MKKSZ Sajtószolgálata mindkét e héten a versengésben érintett világklasszis kajakostól nyilatkozatot kért, és ők egyaránt kötélnek álltak.

"Alig várom, hogy rajthoz állhassak, mert egyszerűen imádok versenyezni. Puszi minden szurkolómnak" - mondta szűkszavúan a kétszeres olimpiai bajnok Janics Natasa. A Démász-Szeged színeiben induló Janics számai a válogatón: K-1 200 m, K-1 500 m.

"A hét végi Raab Karcher-kupa is csak egy verseny, egy, a többihez hasonlóan fontos verseny lesz a sok közül. Az év eleje óta tudom, hogy Natasával meccselünk majd K-1 500 méteren. Az újdonság csupán annyi, hogy egy hónapja, mióta nem együtt készülünk, nem tudjuk pontosan, hol tart a másik" - mondta az olimpiai bajnok, huszonegyszeres világbajnok Kovács Katalin. Az MTK-s Kovács számai a válogatón: K-1 200 m, K-1 500 m, K-1 1000 m, K-2 500 m (utóbbi számban Paksy Tímeával).

A Raab Karcher-kupán pénteken 15 órától rendezik az 1000 méteres döntőket, szombaton 15 órától az 500 méteres, míg vasárnap 10 óra 45 perctől a 200 méteres finálékat.