Vágólapra másolva!
A ProTour-sorozatba tartozó Hamburger Cyclassics elnevezésű kerékpárviadal szervezői nemkívánatos személynek minősítették a Tour de France-on győztes Alberto Contadort, illetve az élről kiállt Michael Rasmussent.

A spanyol és a dán sztárt azért tiltották ki, mert szerepelnek a spanyolországi doppingbotrányban főkolompos dr. Eufemiano Fuentes ügyfeleinek listáján. "Senkit sem szeretnénk látni a mezőnyben abból a névsorból. Ez a verseny a tiltott szerek elleni küzdelem jegyében zajlik majd" - szögezte le Frank Bertling főszervező.

A kapitány Alekszandr Vinokurov doppingbotránya miatt a Tourról visszalépett Astana kivételével valamennyi ProTour-csapat elindul jövő vasárnap Hamburgban.

A másfél hete befejeződött, doppingbotrányoktól hangos Tour de France után ismét edzésbe áll az Astana csapat, míg a Rabobanknál új igazgatót neveztek ki. A franciaországi viadalon a kazah Alekszandr Vinokurov fennakadt a doppingvizsgálaton, ezért az Astana istálló visszalépett a folytatástól, valamint lemondta az összes augusztusi versenyét.

"Szombattól augusztus 24-ig Svájcban tréningezünk 19 versenyzővel, köztük Andreas Klödennel, Andrej Kasecskinnel és Paolo Savoldellivel" - írta közleményében az Astana.

A rivális Rabobanknál is új szelek fújnak. Miután a csapatvezető, Theo de Rooij a Touron vezető pozícióból visszaléptette a véletlenszerű ellenőrzésektől elmenekülő és emiatt hazugságon fogott dán Michael Rasmussent, lemondott, helyére Henri van der Aat került.

Az új igazgató megbízatása addig tart, amíg le nem zárul az istálló és Rasmussen elleni bírósági vizsgálat. "Ismerem a csapatot és a kerékpáros világot, ebben a nehéz helyzetben segíteni akarok" - jelentette ki Henri van der Aat, aki az 1984-es és 1988-as olimpián még a holland vitorlásválogatott edzője volt.