Vágólapra másolva!
A 2008-as év az olimpia jegyében telik, ám a nem olimpiai versenyszámok legjobbjai sem tétlenkednek. A maratonisták legeredményesebb versenyzője, a 13 világbajnoki címmel büszkélkedő, a tavalyi győri világbajnokságon duplázó kenus, Csabai Edvin egyesületet váltott, a Kis-Dunai Sport Egyesületet elhagyva az Alois Dallmayr Tolnatexthez igazolt.

"A KDSE-nél már nem működött a dolog, az anyagiakban nem tudtam megegyezni a vezetőséggel, így január 1-jén eligazoltam. A Tolnánál nagyon pozitív volt a hozzáállás, mind Barina József és az egyesület, mind a tolnai önkormányzat részéről. Úgy érzem, itt megbecsülik a maratonista versenyzőket, párostársam, Györe Attila is a klub versenyzője. Úgymond szabad kezet kapok abban, hogy hol és kivel edzek, hol versenyzek. Sok segítséget kapok, például a Dél-Afrikában sorra kerülő edzőtáborba is el tudok utazni"- mondja Csabai, akinek tavaly ősz óta Ludasi Róbert irányítja a felkészülést.

A Kolonics Györgyöt és Kozmann Györgyöt is magában foglaló csapat két hetet töltött el a tatai edzőtáborban, majd február végétől egy hónapig Afrika déli csücskén kezdik meg a vízi alapozást.

"Számomra a szeptemberben, Csehországban sorra kerülő maratoni világbajnokság az év fő versenye, de síkvízen is ki fogom magam próbálni. Addig azonban még sok szárazföldi edzés áll előttem. Most jöttem haza Livignóból, ahol egy hetet síeltem többek között Reményi Péterrel, aki sokat segít a felkészülésben. Ez az egy hét segített a feltöltődésben, kell a változatosság a téli hónapokban."

A 2006-os, hazai rendezésű síkvízi világbajnokságon is szerepelt Csabainak az idei évben is a hosszú távon való duplázás a célja, és természetesen a 14. és a 15. világbajnoki aranyérmének megszerzése. Ám addig még sok száz kilométer leevezése várat magára, de kit tudná ezt jobban egy vérbeli maratonistánál?