Vágólapra másolva!
Letöltötte hat hónapos büntetését, így kiengedték a San Antonió-i börtönből Marion Jonest, a többek között doppingvétség miatt elítélt amerikai sprintert.

A 32 éves klasszist - aki júliusban hiába kért kegyelmet George W. Bush amerikai elnöktől - januárban ítélték el hamis tanúzásért, csekkhamisításért és tiltott szerekkel való visszaélésért.

A tavaly visszavonult kiválóságot a sport berkein belül már korábban megbüntették: megfosztották olimpiai és világbajnoki érmeitől, ezenkívül eltiltották az ötkarikás játékoktól is.

Jones tavaly októberben vallotta be, hogy tudtán kívül 1999-től két éven át doppingszereket használt. A "tiszta" nevű, szteroidokat tartalmazó készítményt - amelyet a THG-t is gyártó BALCO laboratórium állított elő - akkori edzőjétől, Trevor Grahamtől kapta, aki állítása szerint neki csak annyit mondott az anyagról, hogy táplálék-kiegészítőket tartalmazó lenmagolaj.

Az amerikai sztár a sydneyi olimpián megnyerte a 100 és 200 m-t, valamint a 4x400-as váltót, bronzérmes lett 4x100-as stafétával, valamint távolugrásban. A 2001-es edmontoni világbajnokságon második lett 100-on, és megnyerte a 200-at.