Vágólapra másolva!
Manuel Beltran után egy másik spanyol versenyző, Moises Duenas Nevado is pozitív doppingtesztet produkált a francia országúti kerékpáros körversenyen, a Tour de France-on. A 11. szakaszt a norvég Kurt-Asle Arvesen nyerte, összetettben továbbra is az ausztrál Cadel Evans vezet.

A Barloworld kerekesét még a negyedik szakasz után ellenőrizték és a vizsgálatok EPO nyomaira bukkantak. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint Duenas Nevadót felkeresték csapata szállásán, Tarbes-ban, ahol házkutatást is tartottak, majd őrizetbe vették, és szerdán - legalább a kihallgatás végéig - vizsgálati fogságban marad.

A bringás szállodai szobájában, elrejtve, tiltott szereket találtak a szerdai szakasz rajtja előtt. Az összetett 19. helyén álló versenyzőhöz hasonlóan Beltran is EPO-val bukott le, még az első szakaszt követően. Beltrant a Liquigas azonnal kizárta csapatából.

Ami a 11. szakaszon történteket illeti: a norvég Kurt-Asle Arvesen nyert, összetettben pedig továbbra is az ausztrál Cadel Evans vezet.

A Lannemezan és Foix közötti 167,5 km-es etapon 12 kerekes már pár kilométer után megszökött, s mivel összetettben egyikük sem jelentett veszélyt az élen állókra, így a karaván el is engedte a csoportot, amely több mint tíz perc előnnyel ért célba. A szökevények közül Arvesen bizonyult a leggyorsabbnak.

A doppingeset mellett egy baleset is borzolta a kedélyeket, két felnőtt és két gyerek megsérült, amikor az egyik csapat autója a közönség soraiba rohant a befutó előtt. A rendőrség beszámolója szerint az AG2R autóját vezető sofőr 800 méterre a céltól elvesztette uralmát a jármű fölött, amely a kordont áttörve több embert elütött. "Négy embert a kórházba szállítottak, de egyikük sérülése sem súlyos" - közölte a rendőrség.

11. szakasz, Lannemezan-Foix, 167,5 km:
1. Kurt-Asle Arvesen (norvég, CSC) 3:58:13 ó
2. Martin Elmiger (svájci, AG2R) azonos idővel
3. Alessandro Ballan (olasz, Lampre) a.i.

Az összetettben (sárga trikó):
1. Cadel Evans (ausztrál, Lotto) 46:42:13 ó
2. Schleck (luxemburgi, CSC) 1 mp hátrány
3. Christian Vandevelde (amerikai, Garmin-Chipotle) 38 mp h.

Csütörtökön a Lavelanet és Narbonne közötti 168,5 km vár a mezőnyre.