Vágólapra másolva!
Márványtáblán örökítették meg a tavalyi, budapesti öttusa-világbajnokságon váltóban aranyérmes Gyenesei Leila, Kovács Sarolta és Tóth Adrienn nevét.

A szerdai ünnepségre a Hajós Alfréd Sportuszodánál került sor, ahol hagyomány, hogy az úszó, a vízilabdázó és az öttusázó olimpiai, illetve világbajnokok teljesítményét ily módon is elismerik.

A vb-aranyérmes versenyzőket Császári Attila, a sportági szövetség éléről 12 év után távozó elnök méltatta. Arra emlékeztette a jelenlévőket, hogy "mint egy falat kenyér, úgy kellett nekünk tavaly ez a világbajnoki cím", egyúttal pedig buzdította a sportolókat, hogy ne elégedjenek meg ennyivel.

A ceremónia után adta át szimbolikusan a stafétabotot a volt elnök a múlt szerdán megválasztott utódjának, Egyed Gézának azzal, hogy reményei szerint legalább annyi sikerben lesz része, mint neki volt.

A közgazdaságban, pénzügyi világban jártas új szövetségi elöljáró szakértelmet, tapasztalatot, lelkesedést ajánlott, mindehhez pedig együttműködést kért.

"Az egész ország ki van éhezve a sikerekre, a sport pedig képes ezt az igényt kielégíteni" - tette hozzá.

A szövetség új elnöksége kedd este tartotta második ülését, melyen véglegesítette a pályázati feltételeket a főtitkári posztra. Pécsi Gábor Császárihoz hasonlóan tizenkét év után távozik a tisztségből. Az elnökség egyúttal létrehozta az új szakmai bizottságot, amely előkészíti a szövetségi kapitányok kijelölését.