Vágólapra másolva!
A Duna Televízió élőben közvetítené a 2010. augusztus 4. és 15. között megrendezendő úszó Európa-bajnokságot. A Magyar Televízió már korábban visszavonta közvetítési szándékát.

"Az isztambuli rövidpályás úszó Európa-bajnokságon világ- és Európa-csúcsokkal bizonyítanak a magyar versenyzők, a hazai úszósport sikereihez méltó teljesítményre pedig világszerte felfigyelnek. Cseh Lászlót, Gyurta Dánielt, Verrasztó Evelynt és a többi magyar kiválóságot az is jobb teljesítményre sarkallhatja, hogy immár biztosan Budapest adhat otthont a 2010-es Európa-bajnokságnak" - áll a Duna TV sajtóközleményében.

"Az Európai Úszó Szövetség (LEN) azért tárgyalt a rendezés ügyében, mert a Magyar Televízió visszavonta közvetítési szándékát, a tévés garancia pedig az egyik alapfeltétele lett volna a rendezésnek. Gyárfás Tamás, a LEN alelnöke meggyőzte a szervezet vezetőit, hogy lesz televíziós közvetítés, így nem veszik el Magyarországtól a rendezés jogát. A Duna Televízió - a sikeres nemzetközi tárgyalások esetén - öt kontinens magyarságának közvetítené élőben az augusztus 4. és 15. között megrendezendő eseményt" - olvasható a közelményben.