Vágólapra másolva!
Egyhangú pontozással megvédte a WBC nehézsúlyú profi világbajnoki címét Vitalij Klicsko, aki a berni bokszgálán legyőzte amerikai kihívóját, Kevin Johnsont.

A mérkőzés előtti szokásos szócsaták után Johnson úgy kezdte a meccset, mint egy igazi amatőr, aki még ellenfele érintésétől is retteg. Háta szinte végig a köteleknek feszült, olykor annyira homorított, hogy szinte kihajolt a nézők közé.

A második menetben folytatódott az egyoldalú küzdelem, az amerikai a kettős fedezéket nem ismerve bal alkarral próbálta hárítani az ütéseket, amelyek elől tény, ügyesen elhajolt. Klicskót is meglephette a passzivitás, mert komolyabb akciót ő sem indított.

A 3. menetben Klicsko néhány bal- és jobbegyenese eltalálta ellenfelét, s egyre inkább dühbe gurult. Johnson ugyanis végigbeszélte a meneteket, egy-egy általa jónak vélt ütés után kesztyűjét csókolgatta. Show-t csinált, de nem ütött, már pedig így ökölvívásban nehéz nyerni.

Az 5. menetben végre meg-megvillantott valamit boksztudásából az amerikai, miközben bal vállával kiválóan tartotta távol magától Klicsko félelmetes jobbját. A hatodik menetben néhány balhorog és balcsapott ült Klicsko fején, az ukrán jobb szemét ápolni is kellett a szünetben.

A hetedik menettől egyre inkább érvényesült Klicsko fizikai fölénye, Johnson balosai olyakor elérték ellenfelét, ám az ukrán sokkal több ütést indított, így többet is talált.

Az amerikai az utolsó három menetre ugyan kettős fedezékre váltva próbált közelebb kerülni Klicskóhoz, de a címvédő magabiztos, egyhangú pontozásos győzelmét nem tudta megakadályozni. A három pontozó 120-108, 120-108 és 119-109 arányban az ukránnak adta az összecsapást.

A mérkőzés végét jelző gongszót nem hallották a felek, akik előbb mellkasukkal lökdösődtek, majd Johnson a ringbe lépő segítők közül Vlagyimir Klicskónak adott egy legyintést.