Vágólapra másolva!
Financiális problémák, illetve a nézettségi mutatók tartós romlása miatt a német ZDF tévé nem hosszabbítja meg a hamburgi Universum Box Promotionnal érvényben lévő szerződését, így 2010 nyarától új csatorna kell néznie Európa és a világ egyik vezető bokszvállalkozásának. A klubnál higgadtan vették tudomásul a döntést és a szerződés kifutásáig nem is kívánnak foglalkozni a kialakult helyzettel.

"A megadott időben majd közösen a nyilvánosság elé állunk és akkor majd elmondjuk, hogy hogyan is tovább" - nyilatkozta a klub médiaigazgatója, Georg Nolte.

Az Universum a csatornával kötött szerződés szerint évente 12 gálát köteles rendezni, információink szerint a ZDF évente 15 és 20 millió euró közötti összeggel támogatta a csapatot. És hogy mi várhat Erdei, Balzsay és a Bedák testvérek munkaadójára?

Az, hogy a ZDF felmondja a szerződést,már januárban téma volt Németországban, akkor a jelenleg show-meccsekre és a Klicsko fivérekre specializálódott RTL neve merült fel lehetséges partnerként, Kohl akkor csak egyszerű üzleti beszélgetésként említette ezen pletykákat, de kijelentette, hogy továbbra is a ZDF a partnerük, persze akkor még a mainziak sem akartak kiszállni a kontraktusból.

"Legalább egy évvel a szerződés lejárta előtt tisztázni szeretnénk a jövőt, Kohl úrtól tudom, hogy többen érdeklődnek irántuk, amit teljesen normálisnak találok. De az együttműködésünk 2002 óta sikertörténet, amit szeretnénk folytatni" - mondta januárban Dieter Gruschwitz, a ZDF sportfőnöke.

Ami az RTL-t illeti, Vitalij Klicsko 2010-re várható visszavonulásával új sztárokra lehet szüksége a csatornának, amelyre tökéletes megoldás lehet az UBP addigra megkarcsúsított csapata és a PRO7-nél bejáratott Spotlight sztárok is könnyen ott köthetnek ki. A PRO7 a leányvállalat Spotlight mérkőzéseit közvetíti, de a 2009 végén lejáró szerződés meghosszabbítása itt is több mint kérdéses.

Nehézsúlyú gála Toneyval, Ljahoviccsal és Peterrel

Július 4-én Primmben rendeznének egy nagyszabású nehézsúlyú profiboksz-gálát. A rendezvényen a még mindig népszerű James Toney vívná a főmérkőzést az egykori világbajnok Szergej Ljahovics ellen. Fontos szerepet kapna még az Eddie Chamberstől elszenvedett vereséget feledtetni akaró Samuel Peter és az egykori nagy reménység Michael Grant.



Forrás: profiboksz.hu