Vágólapra másolva!
Ezernél is többen ünnepelték péntek este Baján a város friss úszóvilágbajnoknőjét, Hosszú Katinkát.

A Duna-parti településen született, Amerikában tanuló versenyző a vasárnap zárult, római világbajnokságon 400 m vegyesen nyert aranyérmet, illetve 200 m vegyesen és 200 m pillangón egyaránt bronzérmes lett, és három érmével a viadal egyik legeredményesebb szereplője volt.

A bajai ünneplésre, amelynek a helyi Szentháromság téren felállított színpad és környéke adott helyet, a Hosszú család lakásától - rendőri felvezetéssel - lovas kocsi szállította Hosszú Katinkát, akit Révfy Zoltán polgármester köszöntött a szülőváros nevében, miközben nagyképernyős televíziókon játszották vissza a római diadal, a vb-érmek megszületésének képeit.

"Óriási dolog, hogy Katinka - aki Baja arca is, hírvivőnk a világban - világbajnok lett. Nem véletlenül vannak itt a főtéren ennyien, jeleként a feléje irányuló hatalmas szeretetnek. Nálunk igazi lokálpatrióták élnek, és Katinka köszöntésével is kifejezésre akartuk juttatni, hogy megbecsüljük a sikereinket. Lassan azon is el kell gondolkodnunk, hogy - bár még nagyon fiatal - Baja díszpolgárává avassuk őt" - mondta a polgármester.

Az ünnepelt is nyilatkozott a tiszteletére rendezett esemény közben: "Nagyon örülök az elismerésnek, bár kissé fárasztó és szokatlan ez a felhajtás nekem és a családtagjaimnak egyaránt, de kedves teherről van szó, köszönet jár érte. Pihenésre egyelőre nem gondolok, ma még családi vacsora következik, aztán még egy kis éjszakai szórakozás baráti körben, majd holnap irány a Balaton, barátnőimmel töltök el ott néhány gondtalan napot."