Vágólapra másolva!
A volt világelső Roger Federer második, Andy Murray elleni mérkőzését is könnyedén nyerte a Londonban zajló tenisz Mesterek Kupája keddi napján. Újabb sikerével a másodikként rangsorolt svájci játékos fél lábbal már a legjobb négy között érezheti magát.

A két játékos korábban tizenháromszor találkozott egymással, meglepetésre Murray nyolcszor, Federer mindössze kétszer diadalmaskodott. Ráadásul a brit teniszező volt jobb szériában, hiszen az Australian Open döntőjében elszenvedett vereséget követően idén két másik fináléban - Torontóban és Sanghajban - is győzni tudott az egykori világelső ellen.

Ezúttal azonban egyértelműen Federer volt a jobb, az első, még szorosabb 6:4-es szettet követően a másodikat simán 6:2-re húzta be, s második győzelmét aratva gyakorlatilag már elődöntősnek érezheti magát.

"Tudtam, hogy nehéz lesz Andy ellen, de nagyon jól játszottam, meg is lepett, milyen tisztán és pontosan ütöttem" - nyilatkozta Federer, akinek sikerét még a helyszínen tartózkodó Diego Maradona is megtapsolta.

Eredmény, Mesterek Kupája, B csoport, 2. forduló:
Roger Federer (svájci, 2.) - Andy Murray (brit, 5.) 6:4, 6:2

később:
Robin Söderling (svéd, 4.) - David Ferrer (spanyol, 7.) 21.00

Az A csoportban a ranglistaelső spanyol Rafael Nadal, a szerb Novak Djokovic, a cseh Tomas Berdych és az amerikai Andy Roddick kapott helyet. A két kvartett első két helyezettje kerül be a szombati elődöntőbe, a finálét vasárnap rendezik.