Vágólapra másolva!
Tavaly szettet sem nyert, hétfő este viszont megtörte az átkot Rafael Nadal a londoni Mesterek Tornáján. A spanyol teniszező Andy Roddickot gyűrte le három játszmában, míg a csoport másik meccsén Novak Djokovic gond nélkül átgázolt Tomas Berdychen.

Összejött az első szoros meccs az idei Mesterek Tornáján: Roger Federer és Andy Murray sima vasárnapi sikere után hétfő délután még Novak Djokovic is egy óra, 28 perc alatt elintézte Tomas Berdychet, ám a késő estébe nyúló Nadal-Roddick-meccs igen élesre sikerült.

"Öt hete nem játszottam, így a számomra legnehezebb borításon, a legjobb teniszezők ellen idegesen kezdtem" - mondta később Nadal a 6:3-ra elbukott első szettről.

Már-már úgy tűnt, a spanyol világelső a mérkőzést is elveszti, ám a második szett végén sikerült visszajönnie brékhátrányból. Rövidítés döntött, melyben Roddick minibréket csinált, a győzelemhez is közel kerülhetett volna, ekkor viszont mindkét adogatását elvesztette. Innentől mindkét fél hozta a maga szerváit, ami Nadal egyenlítését jelentette.

"Nagyon közel voltam a vereséghez, ez az igazság. Elvesztettem az adogatásomat a második játszma elején a világ egyik legjobban szerváló játékosa ellen. Nem éreztem túl kényelmesen magam a pályán. Igyekeztem pozitívan hozzáállni, kicsit jobban játszani és kivárni az esélyt" - árulta el később Nadal.

Következett a döntő szett, ahol Roddick egyszer megingott: a második adogatását elbukta, innen pedig már nem volt esélye visszakapaszkodni a lassan játékba lendült spanyol ellen.

A 24 éves Nadal idei mérlege 69-9-re módosult, a következő körben Novak Djokoviccsal találkozik majd.

Mesterek Tornája, A csoport, 1. forduló:
Djokovic (szerb, 3.) - Berdych (cseh, 6.) 6:3, 6:3
Nadal (spanyol, 1.) - Roddick (amerikai, 8.) 3:6, 7:6 (7-5), 6:4

vasárnap, B csoport, 1. forduló:
Federer (svájci, 2.) - Ferrer (spanyol, 7.) 6:1, 6:4
Murray (brit, 5.) - Söderling (svéd, 4.) 6:2, 6:4

A két kvartett első két helyezettje kerül be a szombati elődöntőbe, a finálét vasárnap rendezik.