Vágólapra másolva!
Mészáros Anett (70 kg) arany-, Bor Barna (+100) ezüst-, Joó Abigél (78) pedig bronzérmet nyert vasárnap az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Világkupa hétvégi állomásán, a moszkvai Grand Slam-viadalon.

A 154 ezer dollár összdíjazású verseny honlapja szerint az idén Európa-bajnok Mészáros az orosz Jekatyerina Gyenyiszenkovát és a német Iljana Marzokot is ipponnal verve jutott be az elődöntőbe, ahol vazaarival búcsúztatta a nyolc Vk-éremnél tartó francia Mylene Chollet-t. A fináléban a világbajnok holland Edith Bosch várt rá, akit kétszer megintettek, így Toncs Péter honvédos tanítványa jukóval győzött, és aranya mellé ötezer dollárt kapott.

Bor az előcsatározások során az Eb-első francia Mathieu Bataille-t, az orosz Szoszlan Dzsanajevet és a brazil Rafael Silvát is ipponnal "intézte el", majd ugyanerre a sorsra jutott a négy között a dél-koreai Kim Szu Van, aki leszorítással maradt alul. A nap utolsó meccsén a hatszoros Afrika-bajnok egyiptomi Iszlam el-Sehabi sokáig jukóval vezetett a paksi nehézfiú ellen, aki 2 mp-cel a vége előtt kiegyenlített. Az aranypontig tartó hosszabbítás nem hozott értékelhető akciót, végül a bírók a riválist hirdették ki győztesnek, Bor pedig háromezer dollárral vigasztalódhatott.

Az idén ugyancsak Európa-bajnok Joó a dél-koreai Cseong Gjeong Min és a kanadai Amy Cottonon "keresztül" került az elődöntőbe, ahol viszont ipponnal kikapott a kínai Jang Hsziu Litől. A KSI versenyzője bronzérme mellé 1500 dollárt vehetett át.

A zárónap többi magyarja közül ifj. Nagysolymosi Sándor (81), Csoknyai László (81), Madarász Tamás (90), Hadfi Dániel (100) és Farkas Bálint (100) egyaránt helyezetlenül zárt.

Szombaton Ungvári Miklós (66) bronzérmet nyert, Karakas Hedvig (57) pedig ötödik lett az orosz fővárosban, ahol 55 ország 493 dzsúdósa versengett.