Vágólapra másolva!
Egy tucat kesztyűpartnerrel készül a július másodikai, David Haye elleni címegyesítő mérkőzésre a nehézsúlyú IBF/WBO bajnok Vlagyimir Klicsko. Az egyik edzőpartner, Ola Afolabi négy napon át tartó fejfájása panaszkodott, noha fejvédőben bokszoltak, egy ízben pedig azt hitte, stroke-ot kapott.

Klicsko a korábbi cirkálósúlyú világbajnoki kihívó, meglehetősen kellemetlen stílusú Ola Afolabi segítségét is igénybe vette a júliusi meccse előtt.

Afolabi így értékelte az ukrán bunyós elleni sparringet: "Hihetetlen az ütőereje, fejvédő volt ugyan rajtam, de még azon keresztül is olyan erős volt az ütése, hogy négy napig fájt utána a fejem. Egy alkalommal úgy éreztem, stroke-ot kaptam, olyan erős volt a fájdalom. Látod a kezeit magad előtt, úgy gondolod, ki tudod védeni az ütéseit, de esély sincs rá. A balegyenese valami egészen más dimenzió, szét fogja szedni vele Haye-t. Az emberek hajlamosak jobban tisztelni Haye-t, mint azt megérdemli. Főként könnyű ellenfelei voltak Európában, vagy Angliában, ezért ez egy óriási próba lesz a számára."

"Én arra teszem a pénzem, hogy Klicsko hét meneten belül nyerni fog. Ha az összekuporgatott vagyonodat akarnád kockáztatni, kire tennél inkább? Arra, akinek talán szerencséje lesz, vagy arra, aki bizonyítottan jobb bunyós?" - mondta Afolabi, aki szintén bokszolni fog a júliusi gálán.

Profiboksz.hu