Vágólapra másolva!
A papírformának megfelelően harmadízben is megvédte félnehézsúlyú IBF világbajnoki címét az utóbbi időben Erdei Zsolttal is többször szóba hozott Tavoris Cloud, aki technikai KO-val nyert Yusaf Mack ellen.

A mérkőzései nagy részét kiütéssel abszolváló (22 győzelméből 18 alkalommal idő előtt zárta le a találkozókat) veretlen amerikai világbajnok Saint Charlesban honfitársával, az IBF ranglista első helyén található, és hivatalos kihívói pozíciót betöltő Yusaf Mackkel csapott össze.

A mérkőzésen két eltérő taktikával szorítóba lépő bokszolót láthattak a nézők, ugyanis míg a bajnok sokat ütve és előre mozogva megpróbálta összetörni riválisát, addig Mack - elkerülve a veszélyes Cloud bombákat - távolról bokszolva igyekezett megvívni a csatát.

A pontozólapok alapján a 8. menetig Cloud két (67-66, 68-65), míg Mack egy pontozónál vezetett (67-66), azonban az említett felvonás végén, alig fél perccel a gong előtt a címvédő előbb egy kemény fejre irányuló balossal megfogta ellenfelét, majd látva a kínálkozó alkalmat ütészáport zúdított a kihívóra, aki padlóra is került.


Sam Williams mérkőzésvezető rászámolt Mackre, aki felállt, de mivel nem tudott érdemben reagálni, így a bíró három másodperccel a 8. menet vége előtt leléptette a szédült bokszolót, és kihirdette Cloud TKO-győzelmét.

www.profiboksz.hu