Élő:
Vágólapra másolva!
Egyedül Enyedi Zoltánnál látta jobbnak a WBO cirkálósúlyú világbajnokát, Marco Huckot a Ola Afolabi elleni bokszmeccsen, és mivel a másik két bíró 114-114-re pontozta a mérkőzést, többségi döntetlen lett a vége. Ez azt jelenti, hogy végül a címvédő Huck örülhetett.

Az Erfurtban megrendezett Marco Huck-Ola Afolabi visszavágó tétje a Szerbiában született német Huck birtokában lévő WBO cirkálósúlyú világbajnoki cím volt. A Profiboksz.hu beszámolója szerint a nyitómenet után úgy tűnt, hogy a Fritz Sdunek által felkészített Afolabi jobban elkapta a ritmust, de az agresszív ritmusváltásokra építő Huck a találkozó második felében visszajött az amúgy is kiegyenlített a meccsbe.

Sőt, Huck a kilencedik menet végén gyakorlatilag a technikai KO szélére sodorta a sok ütést beszedő Afolabit. A brit bunyós a szünet után gyorsan összekapta magát, és a zárú felvonásokban - főként a befejező, 12. menetben - igazi nyílt sisakos verekedést produkált a két fáradt öklöző.

Mivel leütésre nem került sor, így következhetett a pontozás, amely előtt sokan talán el is könyvelték, hogy a hazai pályán bokszoló Huck behúzza a győzelmet, de kisebb meglepetésre végül többségi döntetlennel (114-114, 114-114, illetve a magyar Enyedi Zoltánnál 115-113 a címvédőnek) zárult az összecsapás, így Marco Huck, ha nehezen is, de megtartotta WBO világbajnoki címét.