Vágólapra másolva!

Nem jött be a bokszoló kesztyűs trükkje

Könnyebb kesztyűvel próbált csalni Konecny a Bajszangurov elleni nagyváltósúlyú WBO-címmeccse előtt. A cseh lebukott, a ringben így is helyt állt, de nem tudta elvenni ellenfele címét.

Botrányos közjáték előzte meg a szombat esti kijevi Zaurbek Bajszangurov - Lukas Konecny WBO-IBO nagyváltósúlyú világbajnoki mérkőzést. A meccs előtti napon a szabályoknak megfelelően kiválasztották és bemutatták a kesztyűket, a címvédő Bajszangurov Everlast, a cseh kihívó pedig Top Ten márkájú sportszerrel érkezett. Nagyváltósúlyban tízunciás kesztyűket használnak, azonban Konecny felszerelése jóval kisebbnek tűnt, noha a kesztyűkön feltüntetett adatok megfeleltek a szabályoknak.

Bajszangurov trénere, Abel Sanchez észrevette a szembetűnő különbséget, és természetesen reklamált, John Duggan WBO-ellenőr pedig le is mérte Konecny kesztyűit, amelyekről kiderült, hogy mindössze nyolc unciát nyomnak (ilyen súlyú kesztyűket használnak az alsóbb kategóriákban), azért a kihívó felszerelését azonnal szabálytalannak minősítette.

A szombati meccs aztán nagy küzdelmet hozott. A kihívó magas sebességi fokozatban kezdett, sok ütést indítva próbálta felőrölni, kiütni a címvédőt. Bajszangurov kontrákra rendezkedett be, Konecny pedig a menetek múlásával egyre inkább fáradni látszott a saját maga által diktált tempótól.

A találkozó összképe alapján a szurkolók egy része úgy érezte, a sokat dolgozó (és közben a bal szemén rondán megsérülő) Konecny akár le is taszíthatja trónjáról az orosz világbajnokot, azonban olyanok is akadtak szép számmal, akik szerint Bajszangurov pontos kontráival a saját javára billentheti a mérleg nyelvét. A pontozók végül 12 menet után igen egyértelműen foglaltak állást, és nagyarányban, egyhangúan (119-109, 118-110, 117-111) Bajszangurovot látták jobbnak, aki ezzel másodszor védte meg címeit.

www.profiboksz.hu