Vágólapra másolva!
Nem hosszabbítja meg az év végén lejáró szerződését a Budapest Honvédnál Kozák Danuta kétszeres olimpiai bajnok kajakos. Az idén Londonban egyesben, illetve a négyes tagjaként 500 méteren győztes sportoló erről csütörtökön tájékoztatta a klubját. A jövőben vőlegénye irányításával szeretne felkészülni a versenyekre, erre pedig a Honvédnál nem lett volna lehetősége. Arról egyelőre nem született döntés, hogy a jövőben melyik klub színeiben versenyez majd.

Kozák szerette volna elérni, hogy vőlegényét alkalmazza a Honvéd, erre azonban nem mutatkozott fogadókészség. A 25 éves londoni duplázó az elmúlt időszakban Csipes Ferenc irányításával készült fel a soron következő megmérettetésekre. A sportolónő közleményében arra is kitér, hogy nem volt neki egyszerű új kihívásokat találni egy ilyen sikeres év után, de végül sikerrel járt.

"Ugyanúgy, ahogy eddigi pályafutásom során mindig, most is látom a következő célt: négy év múlva szeretném megvédeni egyesben az olimpiai bajnoki címem, amivel sporttörténelmet írhatok, hiszen egyesben még egyetlen női versenyzőnek sem sikerült a duplázás" - fogalmazott a levélben, majd hozzátette: többféle lehetőség felmerült, a Budapesti Honvéd vezetőivel is több alkalommal egyeztetett a terveiről. "Úgy érzem, hogy az újabb célok eléréséhez új élményekre, új motivációra, környezetváltozásra van szükségem, ezért úgy döntöttem, hogy a jövőben a vőlegényem - aki eddig is az élet minden területén mindig mellettem állt - irányításával készülök fel a versenyekre."

Kozák Danuta közleményében megköszöni a Honvéd vezetőinek, az edzőjének és a társainak az elmúlt négy év közös munkáját, mert mint megjegyzi: nélkülük nem lehetne kétszeres olimpiai bajnok.

"Januártól azonban tovább kell lépnem, mert érzésem szerint ez kell a további sikerekhez" - teszi hozzá.