Vágólapra másolva!
Sikerrel egyesítette a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Bokszvilágszövetség (WBA) légsúlyú profi világbajnoki címét a WBO-címvédő Brian Viloria, aki TKO-győzelmet aratott a WBA-bajnok Hernan Marquez felett.

A Profiboksz.hu beszámolója szerint az érdekesnek ígérkező összecsapást az amerikai Viloria kezdte jobban, ugyanis már a nyitómenet végén padlóztatta a kőkemény verekedőként is ismert mexikói Marquezt.

A WBO-bajnok kezdeti lendülete egészen a 4. felvonásig kitartott, ekkor azonban magára talált a Tyson becenevű Marquez, Viloria viszont nem csak átvészelte a heves támadásokat, de az 5. etapban ismét leütötte riválisát.

Az akciódús felvonás után konzerválódni látszott Viloria fölénye, és a 10. menetben végleg el is döntötte a találkozót az amerikai öklöző: az említett felvonásban Marquez ismét padlóra került, ami után a mexikói bunyós segédei feladták a mérkőzést, így technikai KO-val Viloria birtokába került a WBO-címe mellé a WBA öve is.


A gála programjában húzott kesztyűt a 118 font alatti súlycsoportok egyik legjobbjának tartott kislégsúlyú WBA-világbajnok Roman Gonzalez, a nicaraguai kiválóság aktuális ellenfele pedig a jó rekorddal rendelkező Juan Estrada volt.

A mexikói kihívó a találkozóig ugyan nem sok értékes skalpot tudott begyűjteni, ennek ellenére nagyon szépen helytállt a külföldi szaklapok által több helyütt is háborúként aposztrofált 12 menetes összecsapáson.

A látványos mérkőzést végül egyhangú pontozással (118-110, 116-112, 116-112) abszolválta Gonzalez, akire az újdonsült légsúlyú WBO-WBA egyesített világbajnok Brian Viloria, vagy egy Estrada elleni visszavágó várhat legközelebb.