Élő:
Vágólapra másolva!
Nincs minden rendben a szocsi téli olimpián a magyarok közül a pontszerzésre talán legnagyobb eséllyel pályázó rövidpályás gyorskorcsolya-váltó háza táján. Az utazók közé bekerült az egyszer már visszavonult Darázs Rózsa, aki végül kiszorította azt a Kónya Zsófiát, aki tagja volt a kvótát kiharcoló csapatnak.

A Blikk azt írja, a csapaton belüli feszültséget az okozza, hogy az olimpiai kvótát a Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Lajtos Szandra, Kónya Zsófia összetételű váltó szerezte meg, Darázs Rózsa nélkül, aki korábban egy sikertelen verseny után bejelentette a visszavonulását, de a kvóta megszerzése után visszatért.

"Ha ez nálunk történik meg, akkor az öltözőbe sem tehetné be többé a lábát" - idézte a lap a férfi csapat egyik tagját. A váltóbeli tagság mellett más is a tét, ugyanis a csapatoknál csak nyolc ország indul, és a MOB a nyolcadik helyezést is honorálja, méghozzá 1,6 millió forinttal, aki tehát bekerül, az a pénzből is részesül.

A helyzet pikánssá teszi, hogy a gyorskorcsolyázók szakági vezetője Darázs István, Darázs Rózsa édesapja, és a vezetés végül úgy döntött, a Heidum, Keszler, Lajtos, Darázs négyes indul harcba hétfőn a döntőbe jutásért. Kónya a hivatalos indoklás szerint azért maradt ki, mert betegen érkezett Szocsiba, és még nincs százszázalékos állapotban.