Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
A világbajnoki 6. helyezett magyar hódeszkás, Gyarmati Panka a snowboard-Világkupa utolsó fordulójában, a csehországi Spindleruv Mlynben, edzés közben nagyot esett, és a 30 méteres repülés utáni bukás során eltörte a felkarcsontját.

Zsúfoltan alakult Gyarmati Panka heti programja, a világbajnoki hatodik magyar snowboardon két Világkupa-versenyre is hivatalos volt, és bár ezek átfedésben voltak egymással, a kevés edzés dacára mindkettőt vállalta.

A jó hangulatú osztrák versenyről hosszú utazás után érkezett meg Spindleruv Mlynbe, ahol egy eléggé komplikált és jeges slopestyle-pálya fogadta. A hóviszonyok csapnivalóak voltak, az utolsó ugrató pedig hatalmas, így rengeteg volt a bukás.

Gyarmati Pankát vasárnap műtik Innsbruckban Forrás: Facebook/Gyarmati Panka

Az első edzésen, ahol a versenyzők rendszerint a megfelelő sebességet próbálják belőni az ugratókon, Gyarmati ugyancsak gyorsabb volt a kelleténél, mintegy 30 méteres repülés után elesett és eltörte a felkarcsontját. A magyar versenyzőt március 15-én az innsbrucki kórházban megműtik, de így is 2-3 hónapot ki kell majd hagynia, mielőtt megkezdheti a nyári alapozó edzéseket.

A sportág legnagyobb veszélyét az ugrások jelentik Forrás: Facebook/Gyarmati Panka

A sérülések és a balszerencse ellenére Gyarmati Panka élete legeredményesebb szezonját tudhatja maga mögött. A kreischbergi világbajnokságon hatodik helyet szerzett, a kanadai Stonehamben rendezett Világkupa-versenyen negyedik lett. A FIS Slopestyle Világkupa pontversenyében a kihagyásokkal együtt is a 12., míg a slopestyle, big air és félcső eredményeket is tartalmazó összetett FIS Freestyle Világkupában a 15. helyen zárt.

Mindent egy helyen az Eb-ről