Következő mérkőzések
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország

Kicsit szomorú a magyar síkirálynő

Miklós Edit
Miklós Edit nem tudta befejezni a versenyt
Vágólapra másolva!
A mostani Világkupa-szezonban lesiklásban több dobogós helyezés elérését tűzte ki célul Miklós Edit olimpiai hetedik helyezett alpesi síző.

A csíkszeredai születésű versenyző a másik számában, szuper-óriásműlesiklásban rendszeresen pontot akar szerezni a Vk-szezonban, és tervezi, hogy néhányszor óriás-műlesiklásban is rajthoz áll majd.

A márciusi, St. Moritz-i Világkupán harmadik Miklós Edit azt mondta, a svájci hóhiány miatt ezúttal

Chilében töltötte háromhetes edzőtáborozását, melynek során jól összecsiszolódott új edzőjével,

az osztrák Walter Hubmann-nal és segítőjével, a horvát Renato Gasparral.

Forrás: Miklós Edit (Facebook)

"Javítottunk a rajtolásomon és a kanyartechnikámon, de azt gondolom, mindenben fejlődtem" - nyilatkozta a 27 éves síző, majd hozzátette, szerdán már elutazik az Egyesült Államokba, ahol folytatja felkészülését a december elején, a kanadai Lake Louise-ban sorra kerülő, idénybeli első Vk-versenyére.

"Egészségileg és mentálisan is jól érzem magam, ugyanakkor

és talán a legjobb eredmény sem lenne megfelelő" - utalt Miklós Edit az őt elhagyó, illetve a sajtótájékoztatóra meghívott, de jelen nem lévő szponzorokra.

Hozzátette, egyáltalán nem teher a számára, hogy az előző idénye jól sikerült, és biztos benne: a mostani szezonban legalább ugyanúgy fog teljesíteni, mint az előzőben.

Samsal Dalibor idén pontot szerezhet

Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke beszámolt arról, hogy a jövő évi, Lillehammerben sorra kerülő téli ifjúsági olimpiai játékokra a magyar csapatnak már hét kvótája van.

Kitért a Vk-sorozatban szereplő másik versenyzőre, Samsal Daliborra is, aki szintén jó felkészülésen van túl, illetve sportszergyártót váltott, mivel technikája miatt a Fischer cég felszerelései jobban megfelelnek neki.

"Az ő esetében a rövid távú cél az, hogy megszerezze első Vk-pontját vagy pontjait, és azt gondolom, hogy ez a mostani idényben megtörténhet" - mondta Kaszó Klára, aki emlékeztetett rá, hogy alpesisíben és sífutásban nem rendeznek világbajnokságot a mostani idényben, sílövészetben ugyanakkor épp a vb lesz a szezon kiemelt versenye.

A sífutók az orosz Gyenyisz Rudin személyében új edzővel, a sílövők pedig továbbra is az osztrák Franz Weber irányításával készülnek.

A lillehammeri ifjúsági téli olimpián induló válogatott névsora január 11-én válik véglegessé.

Mindent egy helyen az Eb-ről