Csak négyen előzik meg Hosszú Katinkát

Hosszú Katinka, úszás
Hungary's Katinka Hosszu celebrates with her world record award during the podium ceremony for the women's 200m individual medley swimming event at the 2015 FINA World Championships in Kazan on August 3, 2015. AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV
Vágólapra másolva!
Az ötödik helyen végzett a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség év sportolója szavazásán Hosszú Katinka.

A világ- és Európa-bajnok úszó - aki a magyar sportújságírók véleménye alapján elnyerte az elmúlt év legjobb magyar női sportolója címet - Serena Williams amerikai teniszező, Genzebe Dibaba etióp futó, Dafne Schippers holland sprinter és hétpróbázó, valamint Anna Fenninger osztrák alpesi síző mögött lett ötödik a voksoláson - az eredményt a Magyar Sportújságírók Szövetsége közölte honlapján az AIPS legfrissebb magazinjára hivatkozva.

Európában ő a harmadik legjobb

Az élcsoportokat már december végén közzétette az AIPS, a bővebb lista most vált ismertté. A sorrendből kiderül, hogy - a kazanyi világbajnokságon két arany- (200 és 400 méter vegyes) és egy bronzéremmel (200 méter hát), a netanyai rövidpályás Eb-n pedig hat arany- és egy ezüstéremmel zárt - Hosszú az európaiakat tekintve a harmadik legjobb női sportoló volt tavaly.

Szavaztak 2015 legjobb térségbeli sportolóira a keleti és dél-európai országokat tömörítő újságíró szervezet, a SEESJA képviselői is. A nőknél Hosszú győzött, míg a férfiaknál egy másik magyar úszó, a 200 méter pillangón világbajnok, 100-on ezüst-, 50-en pedig bronzérmes Cseh László a harmadik helyet szerezte meg. A csapatok versengésében a magyar labdarúgó-válogatott a román női asztalitenisz együttessel holtversenyben a hatodik lett.