Vágólapra másolva!
December 15-én a székesfehérvári Lakeside Hotel konferenciatermében rendezi idei utolsó profi ökölvívó gáláját a Felix Promotion. Felvonul a hazai mezőny krémje, de nem lesz könnyű dolguk, annyi szent.

Alig másfél hónappal a Szellő Imre címvédése és Kis Máté Baranyi Richárd elleni győzelme révén igencsak emlékezetesre sikerült salgótarjáni gála után a Felix Promotion ismét a kötelek közé szólítja a legjobb hazai profi bunyósokat.

Profi boksz: Szellő Imre megvédte a WBO-övét

A Felix Promotion salgótarjáni gáláján Szellő Imre megőrizte veretlenségét, amivel második alkalommal is megvédte a WBO cirkálósúyú nemzetközi bajnoki címét. A félnehézsúly magyar bajnokának, Baranyi Richárdnak viszont ugyanez nem sikerült, kikapott Kis Mátétól. Bacskai Balázs és Egedi Renátó is pontozással verte tanzániai ellenfelét.

Székesfehérváron mások mellett kötelek közé lép a WBO ifjúsági bajnoka, Egedi "Ewing" Renátó, a cirkálósúly hazai trónját birtokló Darmos József, valamint a korábbi amatőr olimpikon, junior világbajnok, felnőtt Európa-bajnok Bacskai Balázs is. De a hazai nagyváltósúlyú ranglistát veretlenül vezető ifj. Berki Ferenc is melegít, ami mindig jó hír az őszinte bunyó kedvelőinek. A külföldi riválisok ezúttal Németországból érkeznek: így a WBC korábbi félnehézsúlyú ifjúsági bajnoka a német Tony Kraft, az ugyancsak veretlen James Kraft, illetve a WBO nagyközépsúlyú Interkontinentális bajnoka, Shefat Isufi.

A tavasszal ugyanitt rendezett nagysikerű teltházas eseményt követően most is fontos szerepet kapnak a „helyi erők", hiszen az est egyik főmérkőzésén a kisváltósúlyú Törteli Balázs (14 győzelem, 1 vereség) küzd a magyar bajnoki övért, mégpedig a kiváló, több külföldi csatát sikerrel megvívó Szabó Zoltánnal (18 győzelem, 9 vereség). Törteli mellett Márton Balázs (3 győzelem, 1 vereség, 1 döntetlen) és Horváth Zoltán (1 győzelem) képviseli majd székesfehérváriakat az M4 Sport által élőben közvetített nemzetközi eseményen.

A pontos programot, beleértve az ellenfeleket, a Felix Promotion a következő hetekben folyamatosan hozza nyilvánosságra.

A szervezők célja, hogy a hazai ökölvívás minél népszerűbb legyen a fiatalok körében is, és a rajongói bázis szélesítésének szellemében minden 14 év alatti fiatal, amolyan karácsonyi ajándékként, a helyszínen tekinti meg az eseményt. Regisztrálni a www.felixpromotion.com/karacsony webcímen lehet. Az eseményre regisztráló ifjú szurkolók között további extra ajándékokat sorsolnak ki.

A rendezvénnyel kapcsolatos bővebb információkért, beleértve a belépőjegyek vásárlásával kapcsolatos részleteket, a rendezvény hivatalos honlapjá, a www.felixpromotion.com oldalon találnak további részleteket. Az exkluzív képi és videós tartalmakért érdemes csatlakozni a Felix Promotion facebook oldalához is.