Rafael Nadal nem játszik Abu-Dzabiban

Rafael Nadal
Spain's Rafael Nadal celebrates winning against South Korea's Hyeon Chung during their second round match at the ATP World Tour Masters 1000 indoor tennis tournament on November 1, 2017 in Paris. Nadal won the match 7-5, 6-3. / AFP PHOTO / CHRISTOPHE ARCHAMBAULT
Vágólapra másolva!
A férfi tenisz-világranglistát vezető Rafael Nadal nem indul a jövő heti bemutató tornán, amelynek az Egyesült Arab Emírségek fővárosa ad otthont.

A spanyol világsztár távolmaradásának hírét az abu-dzabi esemény szervezői adták közre szombaton.
Nadal, akit a 10. alkalommal kiírt tornán honfitársa, Roberto Bautista helyettesít, azt tudatta a házigazdákkal, hogy nagyon sajnálja, amiért nem vehet részt, de 2017

A csütörtöktől szombatig zajló tornán, amelynek győztese 250 ezer dollárt kap, nem lesz ott a svájci Stanislas Wawrinka és a kanadai Milos Raonic sem, szerepel viszont az ex-világelső szerb Novak Djokovic, továbbá a dél-afrikai Kevin Anderson, Bautista mellett egy másik spanyol, Pablo Carreno, az orosz Andrej Rubljov és az osztrák Dominic Thiem.

Egy másik sportággal kapcsolatos hír, hogy

Nisikori Kej visszalépett a szezonnyitó brisbane-i keménypályás tenisztornától, mivel még mindig nem jött teljesen rendbe régóta sérült csuklója.

A japán játékos döntéséről az ausztrál szervezők számoltak be szombaton. A 27 éves Nisikori a kilencedik volt a világranglistán, amikor augusztusban sérülést szenvedett, azóta maródi, bár nemrég azt közölte, hogy jól halad a rehabilitációval, s hamarosan ismét ütőt ragad. Erre azonban az év utolsó napján rajtoló brisbane-i tornán még nem kerül sor.