Vágólapra másolva!
Meccslabdáról fordítva verte a csehek Grand Slam-bajnokát Stollár Fanny a US Open selejtező első fordulójában és készülhet a korábbi világranglista 2. Vera Zvonarjova ellen. A szerdai találkozón 2 óra 33 perc alatt győzött 3:6, 7:6, 6:3-ra Barbora Krajcikova ellen.

A 22 éves Barbora Krajcikova az idén a Roland Garroson és Wimbledonban is győzött a női párosban, de az egyéniben azért nem tartozik a legjobbak közé, jelenleg 225. a világranglistán. Stollár Fanny tudta, hogy nehéz mérkőzés vár rá, de arra talán ő sem gondolt, mennyire mélyről kell majd visszakapaszkodnia.

A találkozó elején a két legkomolyabb fegyvere mondott csődöt:

rengeteget rontott tenyeressel és nem jöttek az első adogatások, sőt, szinte minden gémben ütött kettőshibát. A gyenge kezdés ellenére azért voltak a játékban bíztató jelek, egyértelműen látszott, hogy kicsit jobb tenisszel képes lehet megnyerni a meccset. Már 1:4-ről is visszajött 3:4-re, de egyenlíteni nem tudott, majd harmadszor is elbukta a szerváját (3:6.)

Stollár Fanny nem kezdett jól Forrás: DPPI/Joep Leenen

A 2. játszmában ő brékelt előbb, de nem tudta megtartani az előnyét és előbb 4:5-nél, majd 5:6-nál kellett a mérkőzésben maradásért adogatnia. A második alkalommal a brnói lány meccslabdához jutott, de a magyar magabiztos, pontos tenisszel túlélte a veszélyes pillanatot. A szettet záró rövidítésben már Stollár Fanny irányított és egyre inkább

érezte, mikor kell türelmesen teniszezni, okosan mozgatni,

futtatni a cseh versenyzőt, és mikor lehet meghúzni, elengedni a tenyerest. A 7:6-os szett után Krajcikova legalább 15 percre eltűnt, hogy száraz ruhát vegyen, de Stollár Fannyt ez sem zökkentette ki, pillanatok alatt ellépett 4:0-ra. Ő adogathatott, de ekkor már az is belefért, hogy megtorpanjon és a két brékből egyet visszaadjon. A cseh 1:4-nél ápolást kért és megint több mint tíz percig állt a játék,

ami amúgy egy vicc.

Ma már minden szünetet mérnek az órán és komoly büntetés jár, ha valaki például túllépi a 25 másodperces szabályt. Az ápolási idő hivatalosan 3 perc, de senkit nem zavart, hogy Krajcikova lábán jóval tovább kezelték a vízhólyagokat.

Nem sokon múlt, hogy ez a szünet megzavarja Stollár Fannyt.

Stollárt majdnem kizökkentette a szünet Forrás: Origo

A cseh ugyan nehezen mozgott és láthatóan fájt a lába, de a csatát még be kellett fejezni, ami mindig nehézség, különösképp egy ilyen helyzetben. Krajcikova hozta a szerváját (4:2) és volt labdája a 4:3-hoz is fogadóként. Az adogatása azonban ekkor megmentette a magyart és 5:2 lett. Maradt még izgalom az utolsó percekre is, mert 5:3, 40:15-nél

két könnyű tenyerest rontott Stollár Fanny,

de egy újabb bomba adogatás, majd egy jól megjátszott labdamenettel lezárta az ütközetet.

a helyzetem – kezdte a találkozó értékelését Stollár Fanny, majd az okokról is beszélt. – Nem volt meg a tenyeresem és nagyon sok kettőshibát ütöttem. A 2. szettben tényleg csak arra figyeltem, hogy jobban a pályán tartsam a labdát.

Mindenképp rajtam múlt a találkozó kimenetele,

mert nincs annyira extra játéka, csak kellemetlen ellene játszani. Nagyon jól szervált az egész meccsen, nehéz volt brékelni. Fonákról sokat nyeset, a tenyeresét pörgette, tehát tartanom kellett a labdát és várni a lehetőséget, hogy be tudjam fejezni a pontot. Nem volt egyszerű befejezni a meccset, mert tudtam, hogy ő csak visszaütögeti a labdákat, tehát nekem kell valamit csinálnom... sikerült is. Nem pánikoltam, amikor kimaradt az első két meccslabda, inkább nyugodtabb lettem. Annak köszönhetem ezt a győzelmet, hogy végig küzdöttem és tudtam labdameneteket játszani.

Még nem érzem a fáradtságot, de egy óra múlva biztos, rosszabb lesz.

A holnapi mérkőzésre viszont rendben leszek, készülök rá"- mondta Stollár Fanny, aki csütörtökön a korábbi világranglista 2. Vera Zvonarjova ellen lép pályára a selejtező 2. forulójában. A 33 éves orosz 2011-ben negyeddöntős volt a US Openen, de négy éve nem nyert mérkőzést Grand Slamen, egyszer már visszavonult.

https://videa.hu/videok/sport/stollar-fanny-meccslabdarol-forditott-open-tenisz-us-NG3jExTgfXR1klpt