A Vuelta éllovasa növelte előnyét az időfutamon

BELGACYCLING FRANCE OUT WIELRENNEN CYCLISME RONDE VAN SPANJE ESP
Britain's Simon Yates of Mitchelton - Scott pictured in action during the 16th stage of the 'Vuelta a Espana', Tour of Spain cycling race, a 32km individual time trial from Santillana del Mar to Torrelavega, Spain, Tuesday 11 September 2018. BELGA PHOTO YUZURU SUNADA FRANCE OUT
Vágólapra másolva!
Rohan Dennis nyerte a spanyol országúti kerékpáros körverseny, a Vuelta a Espana 16. szakaszát, amelyen az éllovas Simon Yates hét másodperccel növelte előnyét az összetettben második Alejandro Valverdével szemben.

A Santillana del Mar és Torrelavega közötti 32 kilométeres egyéni időfutamon a papírformának megfelelő volt az ausztrál kerekes győzelme, aki nagy fölénnyel, 50 másodperccel előzte meg a második amerikai Joey Rosskopfot és a harmadik spanyol Jonathan Castroviejót.

Yates növelte előnyét összetettben Forrás: BELGA/AFP/Yuzuru SUNADA/Yuzuru Sunada

A végső győzelemért hajtó bringások közül a holland Steven Kruijswijk volt a legjobb negyedik helyével, így feljött összetettben harmadiknak. A brit éllovas, Simon Yates közel másfél perces hátránnyal 13. lett, és hét másodperccel gyorsabbnak bizonyult legfőbb riválisánál, Valverdénél, akinek lemaradása így 33 másodpercre nőtt.

Eredmények
16. szakasz, Santillana del Mar-Torrelavega, 32 km, egyéni időfutam:
--------------------------------------------------------------------
1. Rohan Dennis (ausztrál, BMC Racing) 37:57 perc
2. Joey Rosskopf (amerikai, BMC Racing) 50 mp hátrány
3. Jonathan Castroviejo (spanyol, Sky) azonos idővel
4. Steven Kruijswijk (holland, LottoNL-Jumbo) 51 mp h.
...13. Simon Yates (brit, Mitchelton-Scott) 1:28 p h.
...15. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) 1:35 p h.

Az összetett élcsoportja
1. Yates 64:52:58 óra
2. Valverde 33 mp hátrány
3. Kruijswijk 52 mp h.

Kedden a Getxo és Balcón de Bizkaia közötti 157 kilométer és hegyi befutó vár a mezőnyre, amely összesen 3271,4 kilométert tesz meg a vasárnapi, madridi célig.