Halep és Kvitova támogatja Federer ötletét

Horizontal
Switzerland's Roger Federer hits a return against Serbia's Novak Djokovic during their men's singles semi-final match on day eleven of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 30, 2020. (Photo by William WEST / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE
Vágólapra másolva!
A női topjátékosok közül Simona Halep és Petra Kvitova is támogatja Roger Federer ötletét, mely szerint ideje lenne egyesíteni a férfi és a női tenisztornákat szervező ATP-t és WTA-t.

"Én vagyok az egyetlen, aki szerint eljött az ideje a férfi és női tenisz egyesítésének?" - tette fel a kérdést egy hete a svájci sztár. "Nem arról beszélek, hogy a versenyeket is egyesíteni kellene a pályán, hanem a két szervezetet (az ATP-t és a WTA-t), amelyek felügyelik a profi tornákat."

A Roland Garros-bajnok és wimbledoni címvédő Halep közölte, az egyesülés révén a sportág erősebben kerülhetne ki a koronavírus-krízisből. "Ha egy termékről és egy márkanévről lenne szó, és mindenki közösen dolgozna, akkor szép jövő előtt állna a tenisz. Egyenlően zajlana a marketing, a promóció, egyenlő lehetőségek lennének és egyenlő pénzdíjak" - jelentette ki a román klasszis hozzátéve, érdekes lenne egész évben a férfi topteniszezők közelében dolgozni.

A kétszeres wimbledoni győztes Kvitova szerint az ATP és a WTA összeolvadásával a tévénézőknek nem kellene két külön helyre fizetniük, ha ugyanarról a versenyről férfi és női meccseket is látni akarnak. "Emellett több szponzort érdekelne a tenisz, mert egy szerződéssel nagyobb területet érhet el a piacon, és a szurkolóknak is nagyobb élmény lenne egy-egy torna" - fejtette ki a csehek volt világelsője.

A teniszszezont márciusban függesztették fel a világjárvány miatt, a kényszerpihenő legalább július közepéig tart.