Élő közvetítés
Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

A világ egyik legjobb bokszolója óriási kártérítést követel

80228009. Los Ángeles, EUA., 28 Feb. 2018 (Notimex-CMB).- En la única conferencia rumbo a la pelea del 5 de mayo próximo entre el kazajo Gennady Golovkin y el mexicano Saúl Álvarez, el “Canelo” soltó sus primeros “jabs verbales”, pero fueron con el entrenador de su oponente, Abel Sánchez, la víspera en el Microsoft Square de la urbe angelina. NOTIMEX/FOTO/CMB/COR/SPO/
Vágólapra másolva!
Napjaink egyik legkiválóbb profi ökölvívója, a négy súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett Saúl „Canelo" Álvarez 280 millió dollárra pereli promóterét és a DAZN streaming szolgálatót.

Az ügy megértéséhez vissza kell mennünk az időben egészen 2018 októberéig, amikor

Álvarez megkötötte minden idők egyik legnagyobb összegű sportszerződését a DAZN streaming szolgáltatóval.

A megállapodás értelmében a mexikói bokszoló és az Oscar De La Hoya által vezetett Golden Boy Promotions 11 mérkőzésre kötelezte el magát a cégnél, mintegy 365 millió dollár ellenértékben.

A pontos kifizetést is meghatározták a felek, a most már 30 éves ökölvívó első meccséért 15 milliót kapott, majd a „maradék" tízért egyenként 35 millió járna neki 2023-ig, az utolsó, tizenegyedik tervezett összecsapásáig.

Álvarez perirata szerint 2020-ban az idei mérkőzésekre vonatkozó ígéretek mellett nem történt semmi, ráadásul, amikor a sportoló és a promótere ajánlottak lehetséges ellenfeleket a DAZN-nak, akkor az nem fogadta el azokat.

Mindamellett az Oscar De La Hoya által vezetett promóciós cég sem tudott olyan TV társasággal, vagy egyéb szolgáltatóval megállapodni, amelyik egy meccsért fizetett volna legalább 35 millió dollárt az ökölvívónak. Plusz a Golden Boy elméletileg megígérte a DAZN-nak, hogy a patronáltjuk 2019-ben összehozza a harmadik meccsét is Gennady Golovkinnal, azonban ezt nem egyeztették le teljesen a bokszolóval, így a klasszis bunyós őket is beperelte.

Mindent egy helyen az Eb-ről