A címvédő is ott lesz a Vueltán

Primoz Roglic Vuelta kerékpár
Team Jumbo rider Slovenia's Primoz Roglic (C) reacts as he crosses the finish line of the 21st stage of the 2019 La Vuelta cycling Tour of Spain, a 106,6 km race from Fuenlabrada to Madrid on September 15, 2019. (Photo by OSCAR DEL POZO / AFP)
Vágólapra másolva!
Tom Dumoulin és a címvédő Primoz Roglic együtt vezetik a Jumbo-Visma csapatát az október 20-án rajtoló Vuleta a Espana országúti kerékpáros körversenyen.

"Ha én leszek a jobb, ő fog tekerni értem, ha ismét ő lesz az erősebb, akkor ugyanaz lesz a helyzet, mint a Tour de France-on" - idézte a cyclingnews szakportál a 2017-es Giro d'Italia győztesét, Dumoulint, aki a hivatalos bejelentés előtt erősítette meg: szlovén társával együtt szállnak harcba a piros trikóért.

A címvédő Primoz Roglic (pirosban) is ott lesz az idei Vueltán Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

A holland bringás az idény első háromhetes viadalán, a Tour de France-on úgy lett hetedik összetettben, hogy segítőként dolgozott az első helyezést az utolsó előtti szakaszon, az egyenkénti időfutamon elvesztő Roglicért.

- szögezte le Dumoulin, aki hozzátette, hétről hétre jobb formába kerül.

Az idén 18 szakaszos Vuelta a Espanát október 20. és november 8. között rendezik, így 1986 után fordul elő újra az, hogy két háromhetes viadal összecsúszik: akkor két napon zajlott párhuzamosan a Giro és a Vuelta, idén hat napig fedi egymást a spanyol és az október 25-én záruló olasz körverseny.