Keleti Ágnesről nevezi el tornacsarnokát az UTE

Keleti Ágnes, UTE
Keleti Ágnes, az UTE melegítőjében
Vágólapra másolva!
Az ötszörös olimpiai bajnok Keleti Ágnesről nevezi el közelmúltban felújított tornacsarnokát az Újpesti Torna Egylet (UTE). Keleti Ágnes négy olimpiai aranyérmet szerzett lila-fehérben, a negyedik kerületi klub többek között ezzel a névadással köszönti őt 100. születésnapja alkalmából.

A klubnál hagyományosan felköszöntik születésnapján Keleti Ágnest, akinek a járványhelyzet miatt ezúttal "csak" egy videoüzenetben tudtak boldog születésnapot kívánni a negyedik kerületi klub fiatal tornászai.

Ezért a klubvezetés úgy döntött, hogy a tornacsarnokot a legsikeresebb magyar tornászról, az UTE-család tagjáról, Keleti Ágnesről szeretné elnevezni. Kedden felköszöntöttük a 100. születésnapját szombaton ünneplő Ági nénit, aki mindig azt kéri tőlünk, hogy egyszerűen csak Áginak szólítsuk, valamint küldtünk neki egy levelet is, amiben engedélyt kértünk tőle a névhasználatra."

Keleti Ágnes, az UTE melegítőjében Forrás: MSUSZ/ROTH TAMAS/Roth Tamas

– idézi a klub által kiadott közlemény Őze Istvánt, az UTE klubigazgatóját, aki ehhez még hozzátette, hogy a járvány után az egyesület szeretne egy olyan nagyszabású névadóünnepséget tartani, amelyen Keleti Ágnes személyesen is jelen lehet.

"Tudom azt, hogy az egyetlen ötkarikás aranyérmemet mennyire nehezen nyertem meg, ő pedig öttel büszkélkedhet. El sem tudom képzelni azt a rengeteg munkát, amit elvégzett azért, hogy elérje páratlan eredményeit" – mondta az UTE kiválósága, Berki Krisztián, aki a 2012-es londoni olimpián nyert aranyérmet lólengésben.