Vágólapra másolva!
A pénteki ünnepélyes évnyitóval elkezdődött az első, teljes létszámmal induló tanév a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA).

A KIMBA sajtószolgálatának közleménye szerint az évnyitón részt vett a Tokióban olimpiai bajnok Lőrincz Tamás, valamint testvére, az ötkarikás ezüstérmes Lőrincz Viktor is, illetve Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes államtitkár.

Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke beszédében kiemelte: az akadémia növendékei az egész országnak megmutathatják, hogyan kell alázatosan, fegyelmezetten és tisztelettudóan dolgozni a célokért.

A Lőrincz-testvérek is jelen voltak az évnyitón Forrás: VPB Kommunikáció

mondta az MBSZ elnöke.

Lőrincz Tamás hangsúlyozta: megéri, és kell is kőkeményen dolgozni akkor, ha valaki valóban a világ legjobbja szeretne lenni.

Ez neki sem sikerült volna másképp. Öccse, Viktor azt idézte fel, rengeteget köszönhetnek az egykori Mr. Tus birkózó-sportiskolának, amelyben együtt nevelkedtek testvérével, s hasonló szakmai filozófia mentén működött, mint most a KIMBA.

Az akadémisták nevében a budapesti kadet-világbajnokságon aranyérmes Elekes Enikő és a harmadik helyen záró Gombos Alex, az edzők részéről pedig a háromszoros vb-harmadik, Európa-bajnok Barka Emese és az olimpiai ezüstérmes Fodor Zoltán mondta el a fogadalmat.