Vágólapra másolva!
A tokiói olimpián negyedik helyezést elérő, 20 éves Vas Kata Blanka elképesztő teljesítménnyel ezüstérmet szerzett az országúti kerékpárosok trentói Európa-bajnokságának U23-as női mezőnyversenyében.

A 20. születésnapját szeptemberben betöltő kerékpáros a tokiói olimpián is remekelt, negyedik helyezésével sporttörténelmet írt, mert a kerékpársportban még soha nem ért el senki ilyen nagyszerű eredményt.

Vas Kata Blanka az SD Worx csapatában nemrégiben az idei négyszakaszos női Vueltán is remekelt, és az összetett kilencedik helyen ért be, így bizakodva vághatott neki az olaszországi kontinensviadal 80.8 km-es távjának.

Vas Kata Blanka (balra) ezüstérmes lett az U23-as Eb-n Forrás: facebook.com

Az nso megírta, hogy a kiskunlacházi sportoló nagyszerű versenyzést bemutatva már az első körben az élbolyban haladt, majd az utolsó, ötödik körben 10 kilométerrel a vége előtt a francia Evita Muzic és az olasz Silvia Zanardi társaságában szökésbe kezdett. A triót a célig nem érték be a többiek, a sprintbefutóban Zanardi bizonyult a legjobbnak, Vas Kata Blanka a második, Muzic a harmadik helyen érkezett meg.