Vágólapra másolva!
Mint ismert, pozitív lett a pekingi olimpiára készülő Liu Shaoang rövidpályás gyorskorcsolyázó koronavírustesztje, de a jövő pénteken rajtoló játékokra rendben lehet az olimpiai bajnok versenyző. Bánhidi Ákos, a válogatott edző-menedzsere elmondta, fontos, hogy Liu Shaoang tud edzeni.

Liu Shaoang - aki az első összetett világbajnoka Magyarországnak - mind a három egyéni számban - 500, 1000, 1500 méteren -, valamint a Pekingben címvédőként rajthoz álló férfi váltóban és az új olimpiai számban, a vegyes váltóban is érdekelt.

Bánhidi Ákos, a válogatott edző-menedzsere az MTI-nek elmondta, fontos, hogy Liu Shaoang tud edzeni.

Liu Shaoangnak jó esélye van arra, hogy ott lehessen a téli olimpián Fotó: Mudra László - Origo

"Most az eddiginél is jobban jár az agyam, kattognak a relék.

Öt negatív tesztre lesz szüksége, hogy utánunk jöjjön, az viszont biztos, hogy szerdán nem tud velünk repülni Pekingbe" - nyilatkozott Bánhidi.

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke a múlt héten jelentette be, hogy 10-15 olimpiai pont megszerzését remélik a csapattól.

Négy éve Phjongcshangban a férfi váltó - Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján Csaba összeállításban - szerezte meg Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók versenyei jövő szombaton kezdődnek a téli olimpián.