Nadal élete egyik legőrültebb rövidítését játszotta az Australian Openen- videó

Australian Open Grand Slam 2022 2022 Australian Open,Adrian Mannarino,Australia,Australian Open Horizontal
MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 23: Rafael Nadal of Spain celebrates after his fourth round singles match against Adrian Mannarino (not seen) of France during day seven of the 2022 Australian Open at Melbourne Park on January 23, 2022 in Melbourne, Australia. Recep Sakar / Anadolu Agency (Photo by Recep Sakar / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Nem jutott be a negyeddöntőbe a harmadik helyen kiemelt Alexander Zverev a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Rafael Nadal három szettben megoldotta a negyeddöntőbe jutást, de az első játszmában egy közel fél órás rövidítésbe bonyolódott a francia Adrian Mannarino ellen.

A tavaly olimpiai és ATP-világbajnok német játékost a kanadai Denis Shapovalov búcsúztatta vasárnap három szettben, szűk két és fél óra alatt.

A legjobb nyolc között is pályára léphet ugyanakkor a hatodikként rangsorolt, volt világelső Rafael Nadal, aki a francia Adrian Mannarinót győzte le. A szintén háromjátszmás, bő két és fél órás mérkőzés első szakasza nagyon hosszú volt, a nyitószett 1 óra 21 perc elteltével zárult le úgy, hogy csak a 16-14-es rövidítés majdnem félórás volt.

A rekordot jelentő 21. Grand Slam-címére hajtó spanyol a második és harmadik játszmát már magabiztosan nyerte meg.

A női világelső Ashleigh Barty szintén negyeddöntőbe jutott, miután a hazai közönség előtt szereplő játékos két szettben, 1 óra 16 perc alatt legyőzte vasárnap az amerikai Amanda Anisimovát.

Eredmények, nyolcaddöntő:
férfiak:
Shapovalov (kanadai, 14.)-Zverev (német, 3.) 6:3, 7:6 (7-5), 6:3
Nadal (spanyol, 6.)-Mannarino (francia) 7:6 (16-14), 6:2, 6:2

nők:
Barty (ausztrál, 1.)-Anisimova (amerikai) 6:4, 6:3
Krejcikova (cseh, 4.)-Azarenka (fehérorosz, 24.) 6:2, 6:2
Pegula (amerikai, 21.)-Szakkari (görög, 5.) 7:6 (7-0), 6:3
Keys (amerikai)-Badosa (spanyol, 8.) 6:3, 6:1