Óriási lesz a tét a budapesti GS-tornán

Pergel Szandra, Szudi Ádám asztalitenisz Tokyo olympics Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.24.
Hungary's Adam Szudi (R) and Hungary's Szandra Pergel compete against Hong Kong's Doo Hoi-kem and Wong Chun-ting during their mixed doubles round of 16 table tennis match at the Tokyo Metropolitan Gymnasium during the Tokyo 2020 Olympic Games in Tokyo on July 24, 2021. (Photo by JUNG Yeon-je / AFP)
Vágólapra másolva!
Az egyéni versenyszámok győztesei százezer dollárral gazdagodnak a budapesti asztalitenisz Grand Smash-tornán, amelyre július 11. és 24. között kerül sor a BOK Csarnokban.

A nemzetközi szövetség (ITTF) csütörtökön jelentette be a honlapján az eseményt, amelyről a múlt héten már sajtótájékoztatót tartottak a magyar fővárosban.

Rangos pingpong versenyt rendeznek Budapesten a nyár közepén Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

A budapesti szupertorna összdíjazása kétmillió dollár lesz, az összeget a többi WTT-viadalhoz hasonlóan egyenlő arányban osztják szét a nemek között.

A viadalon egyesben 64 fős főtáblán zajlanak majd a küzdelmek, a selejtezőben ugyanennyien lesznek érdekeltek. A férfi és női párosok főtábláján 24-24 kettős szerepel majd, a vegyes párosokén pedig 16. Minden budapesti bajnok 2000 világranglistapontot kap.

Mind a négy Grand Smash-tornának egyedi logója van, illetve lesz. A budapesti zöld színű és az Országház, a Hősök tere obeliszkje, valamint a Lánchíd is látható rajta.