A wimbledoni döntő után még utoljára megbüntették a száját befogni képtelen Kyrgiost

tennis Horizontal
Australia's Nick Kyrgios holds the runner-up's trophy after being defeated by Serbia's Novak Djokovic during their men's singles final tennis match on the fourteenth day of the 2022 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 10, 2022. (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A korábbi világelső szerb Novak Djokovic vasárnap délután négy játszmában 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7-3)-ra legyőzte a karrierje első egyéni Grand Slam-döntőjét játszó Nick Kyrgiost. Az ausztrál a fináléban sem hazudtolta meg magát, és szépen felkeríkette wimbledoni büntetéseinek az összegét.

Kyrgios a második menet közepéig bírta szó nélkül követni a mérkőzést, onnan fogva egyre többször dumált. Kezdetben még csak saját magát szidta egy-egy elvesztett labdamenet után, a harmadik játszmában azonban már egy nézőt is megtalált, aki szerinte bekiabálásokkal zavarta őt az adogatások közben (ez annyira nem látszott, hiszen 30 ászt ütött az ausztrál). Miután Renaud Lichtenstein főbíró Kyrgios felszólítására sem volt hajlandó intézkedni a nézővel szemben, az ausztrál "egy kib*szott vicc"-nek titulálta a helyzetet.

Kyrgios esete a 700 italt elfogyasztó drukkerrel:

A döntő és az ünnepélyes díjátadó után aztán a szervezők közölték, hogy a káromkodásért Kyrgios 3000 font büntetést kap, így az ausztrál két hét alatt összesen 15000 fontnyi (több mint 7 millió forint) büntetést fizethetett be.

És azért már nem is figyelmeztették, hogy a torna íratlan szabályait megszegve, és a hagyományokat felrúgva a tiszta fehér szerelés helyett ismét egy piros baseballsapkában parádézott a centerpályán.