Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Újabb hihetetlen fordulat történt az análgyöngyökkel csaló sakkozó ügyében

Horizontal
US international grandmaster Hans Niemann waits his turn to move during a second-round chess game against Jeffery Xiong on the second day of the Saint Louis Chess Club Fall Chess Classic in St. Louis, Missouri, on October 6, 2022. - Niemann said on October 5 that he "won't back down," after the chess platform chess.com reported he has "probably cheated more than 100 times" in online games. (Photo by Tim Vizer / AFP)
Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő fordulatot vett a csalással vádolt sakkozó, az amerikai Hans Niemann ügye. A versenyző egy amerikai bíróságon 100 millió dolláros pert indított a sportág világbajnoka, Magnus Carlsen és a Chess.com oldal ellen.

A nem mindennapi fordulatról a Wall Street Journal számolt be. A Kelet-Missouri Kerületi Bíróságon benyújtott szövetségi kereset szerint

Carlsen, a Chess.com és mások, köztük Hikaru Nakamura nagymester, összejátszanak, hogy Niemannt a sakkvilág feketelistájára helyezzék,

és rágalmazó kijelentéseket tettek, amelyekben Niemannt csalással vádolják. Niemann nem kevesebb, mint 100 millió dollár kártérítést követel a perben, amely szerint a versenyszervezők a vádak megjelenése óta kerülik őt.

"Ez nem játék" - ezt nyilatkozta Niemann két ügyvédje, Terrence Oved és Darren Oved.

A Chess.com ügyvédei közleményükben azt írták, hogy Niemann állításai alaptalanok, és a céget elszomorítja a per, mert az árt a sakkjátéknak. A Chess.com korábban azt közölte, hogy nem kommunikált Carlsennel a Niemann-nal kapcsolatos döntéseiről.

Mindent egy helyen az Eb-ről