Következő mérkőzések
Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Vágólapra másolva!
Lehmann Csongor bizakodva várja a nemzetközi triatlonos idény folytatását azt követően, hogy vasárnap, Karlovy Varyban megnyerte a csehországi világkupa-futamot.

A jó formában lévő magyar triatlonos elmondta: a május végén kezdődött, és közel két évig tartó olimpiai kvalifikációs időszakban elég nagy az átfedés a világbajnoki sorozat versenyein, valamint a világkupa futamain rajthoz álló mezőny résztvevői között, sok triatlonos indul párhuzamosan mindkét megméretésen.

A következő viadalok között vannak még olyanok, amelyek idei vb-állomások, és ha azokon minden összejönne, akkor, ha nem is ugyanilyen, de ehhez hasonló eredményeket érhetek majd el" - nyilatkozta.

Lehmann Csongor júliusban megismételte tavalyi elsőségét a tiszaújvárosi Európa-kupa-viadalon, majd a müncheni Európa-bajnokságon csak óriási küzdelem végén maradt le a dobogóról, és végzett negyedikként.

Lehmann Csongor nagyot lépett előre a vk-győzelemmel Forrás: facebook.com/worldtriathlon

A triatlonos kiemelte: elégedett az idei teljesítményével, különösen úgy, hogy a májusban elrajtolt olimpiai kvalifikációs időszakot szerette volna nagy lendülettel kezdeni.

Boldogok lehetünk, persze a kvalifikációnak ezzel koránt sincs vége" - utalt Lehmann a 2024 tavaszán záródó időszakra.

A párizsi szereplés esetén Lehmann Csongor az ötkarikás játékokon is markáns eredményt vár magától: az olimpián dobogóra állna.

Ennek feltétele - mint azt hangsúlyozta -, hogy az addigi versenyeken, különösen a vb-sorozat futamain felvegye a küzdelmet a legjobbakkal, az elit kategóriában is "otthonosan mozogjon az élmezőnyben", és lehetőleg azon a szinten is egyre inkább előre kerüljön.

A magyar versenyző - több honfitársával egyetemben - legközelebb október 8-án, Cagliariban, a vb-sorozat következő állomásán áll majd rajthoz.

Mindent egy helyen az Eb-ről