Mindkét lábát amputálni kellett az olimpiai bajnok sportolónak

56165220 Horizontal
Gold medalists Russian pair Tatiana Navka and Roman Kostomarov celebrate on the podium of the Ice Dancing Free Dance event of the Figure Skating competition at the 2006 Winter Olympics, 20 February 2006 at the Palavela in Turin. US pair Tanith Belbin and Benjamin Agosto won the silver medal and Ukrainian pair Elena Grushina and Ruslan Goncharov took the bronze. AFP PHOTO YURI KADOBNOV (Photo by YURI KADOBNOV / AFP)
Vágólapra másolva!
Amputálni kellett mindkét lábát az olimpiai bajnok orosz jégtáncosnak, Roman Kosztomarovnak – írja az olimpiai hírekre szakosodott Inside the Games.

Roman Kosztomarov 2006-ban, Torinóban lett olimpiai bajnok Tatyana Navka oldalán, de nyert világbajnokságot és Európa-bajnokságot is.

Kosztomarov súlyos tüdőgyulladással kerül kórházba, kritikus állapotban volt, ezért mesterséges kómába helyezték egy moszkvai kórházban még januárban. A kezelések során komplikációk léptek fel, és a szepszis és egyéb súlyos következmények megelőzése érdekében az amputálás mellett döntöttek az orvosok és egyelőre az is kérdéses, hogy a kezeit meg lehet-e menteni.

Tatyana Navka és Roman Kosztomarov a torinói olimpián 2006-ban Forrás: AFP/Yuri Kadobnov

Az orosz állami hírügynökség szerint zökkenőmentesen lezajlott a műtét, Kosztomarov eszméleténél van, az állapota javul, de egyelőre intenzív osztályon marad, szoros orvosi felügyelet alatt.

Kosztomarov szerdán volt 46 éves, felesége, az olimpiai bronzérmes jégtáncos Okszana Domnina az Isntagramon írt arról, hogy hisz a férje teljes gyógyulásában, aki igazi hősként viseli a traumákat.