Következő mérkőzések
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Egy hónap múlva kezdődik az idei év második Grand Slam tornája, a Roland Garros. A teniszvilág legfontosabb salakpályás versenyét a sportág legnagyobb sztárjai nélkül rendezhetik meg, ugyanis az egyaránt 22-szeres GS-győztes Novak Djokovic és Rafael Nadal szereplése is veszélyben van.

Djokovic számára az idei salakszezon nem indult jól, Monte-Carlóban és Bajna Lukában is csak egy-egy meccset nyert, ráadásul könyöksérüléssel bajlódik. A szerb sztár az Australian Open előtt sem volt teljesen egészséges, de leküzdötte a nehézségeket és megnyerte a trófeát.

Mindenesetre a 35 éves klasszis a madridi ATP 1000-es versenyt kihagyta, és fizikai problémái, valamint jelenlegi formája alapján bajba kerülhet a Roland Garroson,

ráadásul még az is elképzelhető, hogy nem indulhat Párizsban.

A szintén 22-szeres Grand Slam-győztes Nadal még nehezebb helyzetben van, mint Djokovic, ugyanis több mint három hónapja, az Australian Open második fordulójában elszenvedett veresége óta nem játszott. A spanyol sztár is kihagyta a salakszezon egyik legfontosabb állomását, a madridi ATP-tornát, és egyre nagyobb rá az esély, hogy a Roland Garroson sem léphet pályára. A Magyar Nemzet megírta, hogy a párizsi GS-viadalt az első, 2005-ös győzelme óta egyszer sem hagyta ki Nadal, akinek az elmúlt 13 hónapban volt bordatörése és a krónikus lábsérülése miatt rendkívül fájdalmas kezelésnek is alá vetette magát.

Később hasfalizom-szakadást szenvedett, idén Melbourne-ben pedig a csípője sérült meg, és apósa halála révén magánéleti nehézséggel is szembe kellett néznie tavasszal.

Djokovic és Nadal nélkül nem lenne ugyanaz a Roland Garros Forrás: NurPhoto via AFP/Ibrahim Ezzat/NurPhoto/Ibrahim Ezzat

A két legendás teniszező nélkül teljesen más lenne a 2023-as Roland Garros, ráadásul legutóbbi egymás elleni meccsüket éppen a salakpályás GS-tornán játszották egymás ellen tavaly. Idén azonban még az is elképzelhető, hogy egyikük sem lesz ott Párizsban.

Mindent egy helyen az Eb-ről