24 évesen meghalt az amerikai olimpikon

(BEIJING2022) CHINA-ZHANGJIAKOU-OLYMPIC WINTER GAMES-SKI JUMPING-MEN'S TEAM (CN) se Horizontal
(220214) -- ZHANGJIAKOU, Feb. 14, 2022 (Xinhua) -- Patrick Gasienica of the United States reacts during ski jumping men's team at the National Ski Jumping Centre in Zhangjiakou, north China's Hebei Province, Feb. 14, 2022. (Xinhua/Wang Song) (Photo by WANG SONG / XINHUA / Xinhua via AFP)
Vágólapra másolva!
Mindössze 24 éves korában meghalt Patrick Gasienica, az amerikaiak egyik legjobb síugrója – számolt be róla az amerikai síszövetség.

A fiatal versenyző munkából tartott hazafelé hétfő este, amikor motorbalesetet szenvedett. A baleset körülményei egyelőre nem ismertek.

Gasienica a Chicago külvárosában található Norge Ski Clubban kezdte a pályafutását. Nagy tehetségnek számított, több európai versenyen is részt vehetett juniorként, az eső FIS-versenyére 2015-ben került sor. Végigjárta a ranglétrát, 2016-ban és 2017-ben is ott volt a junior-világbajnokságon, sőt a Kontinentális Kupán is bemutatkozhatott. Pályafutása legnagyobb eredményeként a pekingi olimpián továbbjutott a selejtezőből normálsáncon és végül 49. lett, nagysáncon pedig 53., míg csapatban Decker Deannel, Kevin Bicknerrel és Casey Larsonnal a 10. helyen zártak. Élete utolsó versenyén, idén márciusban 38. lett a Kontinentális Kupán.