Vágólapra másolva!
Manapság már a sportolók is meghatározó közszereplők lettek, és olykor nem csupán a teljesítményükkel hívják fel magukra a figyelmet, hanem extravagáns öltözékükkel is, amivel rajongók millióit képesek befolyásolni.

A rajongók előszeretettel követik kedvenc sportolóik öltözködési stílusát, amivel a sportvilág igazi divatikonjaivá váltak, persze a sportolók számára hatalmas reálmértékkel is bír a híres márkák viselése – írja a VG.

David Beckham úttörő volt abban, hogyan lehet valaki egyszerre sikeres sportoló és divatikon. Az elmúlt 25 évben emberek milliói vágatták a fodrásznál a hajukat olyanra, amilyen éppen az aktuális Beckham-frizura volt.

Az üzleti világnak nagy szerepe van abban, hogy gyakran a híres sportolók öltözködési szokásait próbálják lemásolni, miközben a stylistok a sztársportolók által is előszeretettel választott márkákkal dolgoznak együtt. A George Esquivel például egyedi cipőket készít NBA-játékosoknak, és termékei Hollywood, a sport- és üzleti élet jómódú képviselői között igen nagy népszerűségnek örvendenek.

LeBron James (középen) számára is fontos a stílus Forrás: AFP/Valerie Macon

A Super Bowl-győztes irányító, Patrick Mahomes, a manapság Taylor Swifttel randizó Travis Kelce, vagy LeBron James számára is nagyon fontossá vált az egyedi stílus, és gyakran pont úgy festenek egy NFL, vagy NBA meccs előtt, mint a filmsztárok a vörös szőnyegen, vagy a modellek a kifutón.

Ugyanakkor minden sportoló próbálja követni a saját ízlését, és közben megtalálni a saját stílusát. Jó példa erre Denis Rodman, aki extravagáns és polgárpukkasztó külsejével, ruháival a kosárlabda-kultúra részévé vált. Ugyanakkor Kevin Love, a Miami Heat veterán olimpiai és világbajnok kosárlabdázója már inkább a klasszikus stílust képviseli, míg a Washington Wizard sztárja, Kyle Kuzma megjelenését az avantgárd jellemzi. Odell Beckham Jr. már évek óta az NFL egyik legnagyobb divatdiktátora, vadóc frizurája mellé kiépítette a vagány divatstílusát is.

Kyler Murray, Odell Beckham Jr. és Marquise Brown szereti az extravagáns megjelenést Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Christian Petersen

A brazil sztárfocista, Neymar meglehetősen átlagosan öltözködik, a letisztult stílust képvisel, ám pont emiatt követik annyira a divattippjeit, de említhetnénk a korábbi klasszis sztárteniszezőt, Marija Sarapovát, aki minimalista és esztétikus öltözködési stílusával a legmodernebb divatikonok közé tartozik.

A ruházat mellett a méregdrága kiegészítők is nagyon felkapottak a sportolók körében, és ez itthon sincs másképp, hiszen a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkának másfél milliós Dior kézitáskája vagy a magyar fociválogatott rekorderének, Dzsudzsák Balázsnak a több tízmillió forintot érő Richard Mille karórája is bizonyítja, hogy a legsikeresebb magyar sportolóktól sem áll távol a luxus.