Hatalmas bajba került Valter Attila csapattársa

Michel Hessmann
Michel Hessmann pictured in action during the men elite race of the Liege-Bastogne-Liege one day cycling event, 258,5km from Liege, over Bastogne to Liege, Sunday 23 April 2023. BELGA PHOTO JASPER JACOBS (Photo by JASPER JACOBS / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Pozitív lett a Jumbo-Visma német kerékpárosának, Michel Hessmann-nak a B próbája.

A 22 éves Hessmann június 14-én egy versenyen kívüli németországi ellenőrzésen akadt fenn, tesztje "gyógyszerben lévő vízhajtó miatt" lett pozitív.

A magyar bajnok Valter Attilát is foglalkoztató istálló rögtön bejelentette, hogy további intézkedésig nem szerepelhet a német bringás.

A cyclingnews szakportál pénteken arról számolt be, hogy a B próba vizsgálata is pozitív eredményt hozott a Német Doppingellenes Ügynökség bejelentése szerint.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szabályozása alapján Hessmann akár négyéves eltiltást is kaphat.

A büntetés időtartama kétévesre csökkenthető, ha bizonyítani tudja, hogy szennyezett táplálékkiegészítő vagy étel miatt került a szervezetébe a szer, vagy ha egyéb enyhítő körülmények állnak fenn.

A német válogatott kerekes tavaly csatlakozott a Jumbo-Visma nagycsapatához, és tagja volt az idei Giro d'Italián a szlovén Primoz Roglic sikeréért dolgozó együttesnek, ő maga pedig 33. lett összetettben.