Vágólapra másolva!
Öngyilkosságot követett el a 21 éves svéd terepfutó, Emilia Brangefält, aki 2022-ben még bronzérmet szerzett a világbajnokságon, ám idén nyáron egészségügyi okokból abba kellett hagynia az edzéseket.

Brangefält tavaly országos bajnok lett, majd ősszel az első alkalommal megrendezésre kerülő hegyi- és terepfutó világbajnokságon is dobogóra állt Thaiföldön, a negyven kilométeres versenyben. A harmadik helyét az idei, innsbrucki vb-n nem sikerült megismételnie, akkor ötödik lett. A júniusi világverseny után aztán az orvosok azt mondták neki, hogy a túlságosan magas pulzusszáma miatt hagyja abba az edzéseket. A svéd atlétát ez fizikailag és lelkileg is megviselte, és végül november 13-án öngyilkos lett.

A 21 éves Emilia Brangefält öngyilkos lett Forrás: instagram.com/emiliabrangefalt

Az utolsó üzenete

„Régen nem posztoltam, mert július óta leállt a testem. A rendkívül magas pulzusszám miatt azóta sem tudok edzeni. Ha csak felkelek, 120 és 150 közé emelkedik a pulzusom. Még sétálni is fájdalmas. Több mint 20 alkalommal voltam kórházban, de az orvosok szerint minden egyes viszgálat eredménye jó. Mindig nagyon stresszes volt a testem, pedig annyi szeretetet adtam neki az elmúlt hónapokban. Lehet, hogy egy 21 éves lánynak túl sok volt, hogy kevesebb mint egy hónap különbséggel teljesítettem a 48 kilométeres Transvulcaniát és a 45 kilométeres WMTRC-t.

Remélem, felépül ebből a testem – idézte a Metropol a közösségi oldalára még november 4-én írtakat.

Emilia Brangefält testvére szerint ezután a sportolónő pszichiátriai segítséget kért, de létszámhiány miatt ott nem kapott kezelést, és az ismerősei segítségnyújtása ellenére másnap vetett véget az életének.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!